Primăria acordă ÎMPRUMUTURI și GRANTURI pentru ca arădenii să-și renoveze clădirile

Primăria acordă ÎMPRUMUTURI și GRANTURI pentru ca arădenii să-și renoveze clădirile

Primăria Municipiului Arad a organizat marți, 21.01.2020, începând cu orele 1530, în sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ o dezbatere publică, având ca temă Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creștere a calității arhitecturale – ambientale a clădirilor, cu modificările și completările ulterioare, pentru zone de protecție a monumentelor istorice și pentru zonă monumente protejate în municipiul Arad – Program de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri din zonele de acțiune prioritară din municipiul Arad –  inițiativa primarului, proiect despre care am scris și noi în acest articol anterior. 

În deschiderea dezbaterii publice, arhitectul șef din cadrul Primăriei Arad Radu Drăgan, a făcut o scurtă prezentare a proiectului de hotărâre aflat la transparență, iar apoi au urmat câteva intervenții din partea cetățenilor prezenți în sală.

În ceea ce privește acest regulament avem o lege cadru, ne-am inspirat din regulamentele altor unități administrativ teritoriale, regulamente care dau deja roade și încercăm să stabilim la rândul nostru cadrul în care putem ajuta unele situații punctuale în care o parte din locatari pot și doresc să reabiliteze imobilul, iar alții, din motive financiare, nu-și permit acest lucru. Noi încercăm să acordăm un împrumut practic pe 5 ani, în mod excepțional pe 10 ani și în anumite situații speciale, 20% din sume să nu mai fie returnate, a explicat primarul Călin Bibarț.

Primăria Municipiului Arad așteaptă în continuare sugestiile societății civile cu privire la acest proiect, termenul limită de preluare a recomandărilor fiind 30 ianuarie 2020, inclusiv. Toate opiniile formulate vor fi înaintate Consiliului Local al Municipiului Arad, anunță Primăria.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creștere a calității arhitecturale – ambientale a clădirilor, cu modificările și completările ulterioare, pentru zone de protecție a monumentelor istorice și pentru zonă monumente protejate în municipiul Arad – Program de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri din zonele de acțiune prioritară din municipiul Arad –  inițiativa primarului poate fi studiat la Serviciul Relaţii cu Publicul – camera 5 (Palatul Cenad) şi pe site-ul Primăriei Municipiului Arad la adresa www.primariaarad.ro (secțiunea Activități Normative-Proiecte de Hotărâri). Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0257/281850, interior 278.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.