Arădenii, invitați la DEZBATEREA PUBLICĂ pe tema AJUTORULUI FINANCIAR acordat proprietarilor de clădiri

Arădenii, invitați la DEZBATEREA PUBLICĂ pe tema AJUTORULUI FINANCIAR acordat proprietarilor de clădiri

Primăria Municipiului Arad a elaborat un nou regulament de acordare de asistență și sprijin financiar proprietarilor de imobile din zona protejată a municipiului. Programul va oferi proprietarilor de clădiri, persoane fizice, un instrument financiar flexibil și ușor de accesat, în vederea creșterii calității arhitectural-ambientale a clădirilor.

Regulamentul se aplică tuturor clădirilor cuprinse în zona de protecție a monumentelor istorice și pentru zona monumente protejate în municipiul Arad. Proprietarii acestor clădiri au obligația de a realiza lucrările de intervenție și protejare a clădirilor, dacă acestea prezintă degradări care pun în pericol viața, integritatea fizică, sănătatea și siguranța populației, care afectează calitatea mediului, a cadrului construit urban și a spațiilor publice. Deținătorii de orice fel ai clădirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de închidere perimetrală, pun în pericol sănătatea, viața, integritatea fizică și siguranța populației și/sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit și a spațiilor publice urbane, în temeiul și cu respectarea legislației în vigoare privind calitatea în construcții și a prezentei legi, sunt obligați ca, din proprie inițiativă, să ia măsuri de realizare a lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea structural‐arhitecturală a anvelopei clădirilor, prevede proiectul.

Anual vor fi selecționate din inventar clădirile care prezintă degradări ale anvelopei care pun în pericol viața, sănătatea și siguranța populației, afectează calitatea mediului, a cadrului construit urban și a spațiilor publice. Proprietarii acestor clădiri, care nu au luat din proprie inițiativă măsuri de reabilitare a anvelopei, vor fi notificați pentru a efectua obligatoriu intervenția în cursul anului următor.

Finanțarea lucrărilor de intervenție, în baza prezentului regulament, se efectuează astfel:
a) 20% din valoarea lucrărilor eligibile sub formă de grant;
b) 80% din valoarea lucrărilor eligibile și integral costul lucrărilor neeligibile din fondul de reparații al asociației de proprietari și/sau din alte surse legal constituite.

Primăria Municipiului Arad anunţă organizarea unei dezbateri publice, marți, 21.01.2020 de la orele 1530,în sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ, având ca temă acest Proiect de Hotărâre privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor, cu modificările și completările ulterioare, pentru zone de protecție a monumentelor istorice și pentru zonă monumente protejate în municipiul Arad- Program de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri din zonele de acțiune prioritară din municipiul Arad – iniţiativa primarului.
Cetăţenii sunt invitaţi să îşi exprime părerea cu privire la aceste proiecte. Toate recomandările formulate în cadrul dezbaterii vor fi înaintate Consiliului Local al Municipiului Arad. Proiectele de Hotărâre pot fi studiate la Serviciul Relaţii cu Publicul – camera 5 (Palatul Cenad) şi pe site-ul Primăriei Municipiului Arad la adresa www.primariaarad.ro  (secțiunea Activități Normative-Proiecte de Hotărâri).

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0257/281850, interior 278.

  1. […] Primăria Municipiului Arad a organizat marți, 21.01.2020, începând cu orele 1530, în sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ o dezbatere publică, având ca temă Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creștere a calității arhitecturale – ambientale a clădirilor, cu modificările și completările ulterioare, pentru zone de protecție a monumentelor istorice și pentru zonă monumente protejate în municipiul Arad – Program de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri din zonele de acțiune prioritară din municipiul Arad –  inițiativa primarului, proiect despre care am scris și noi în acest articol anterior.  […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.