Primăria Municipiului Arad: „Respingem ferm acuzațiile de comportament abuziv”

Primăria Municipiului Arad: „Respingem ferm acuzațiile de comportament abuziv”

Afirmațiile consilierului municipal Marin Lupaș cu privire la lipsa cadrului legal de reglementare a afișajului și publicității în municipiul Arad, au determinat municipalitatea să răspundă, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări necesare pentru corecta informare a opiniei publice:
– Publicitatea și afișajul stradal sunt activități care se pot defășura doar cu avizul municipalității. Desfășurarea neautorizată a acestor activități este supusă sancțiunilor prevăzute de Legea 185/2013.
– Prin intrarea în vigoare a Legii 185/2013, autorizarea mijloacelor de publicitate, inclusiv publicitatea temporară și atribuțiile de control, sunt reglementate clar în baza prevederilor acestei legi (conf. art. 53)
– Primăria are în procedură de elaborare un proiect de Regulament local pentru publicitate întocmit în baza prevederilor Legii 185/2013.
De asemenea, respingem ferm acuzațiile de comportament abuziv la adresa reprezentanților administrației locale pentru acțiunile de îndepărtare a afișajului electoral ilegal de pe domeniul public. Domnul consilier Lupaș, în calitate de reprezentant al unui partid politic, ar trebui să știe că publicitatea electorală este reglementată prin legi specifice. Așa după cum am explicat opiniei publice și în perioada campaniei electorale din toamna anului 2014, reamintim d-lui consilier că bannerele de campanie ale partidului său au fost instalate ilegal în municipiu. Dacă vorbește de abuzuri, este greu de uitat modul în care au reacționat colegii din PSD ai domnului consilier Lupaș față de acțiunile municipalității pentru îndepărtatea bannerelor ilegale, acțiuni intreprinse în baza legislației care a reglementat desfășurarea campaniei electorale”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Municipiului Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.