Primăria vrea să SCHIMBE „fața” cartierelor! Cum va arăta Aradul după finalizarea lucrărilor

Primăria vrea să SCHIMBE „fața” cartierelor! Cum va arăta Aradul după finalizarea lucrărilor

În municipiul Arad au început lucrările aferente proiectului de regenerare urbană a spațiilor dintre blocuri, în urmă cu aproximativ trei luni de zile. Potrivit municipalității, ambițiosul proiect va așeza Aradul pe primul loc în privința finalizării infrastructurii din interiorul cvartalelor, se ridică la o valoare de 50 de milioane de euro. Vremea favorabilă până la această dată a permis constructorilor să avanseze semnificativ.

La momentul de față, în zona Vlaicu dreapta, cvartalele 4 și 5 au deja finalizată asfaltarea, urmând ca în câteva zile aceasta să fie realizată și în cvartalul 9. În cvartalele 1, 2, 3 și 10, stadiul lucrărilor este cel al pregătirii pentru asfaltare.

Pentru zona Vlaicu stânga, a fost acordată autorizația de construire și se așteaptă ordinul de începere.

Zona Alfa dispune de o parcare Fast Park,  aflată în faza de finalizare a fundației. În cvartalele 8 și 9 este deja turnat asfalt, până la finalul săptămânii urmând să se toarne asfalt și în cvartalul 10, în funcție de condițiile meteo. Săpătura generală, canalizarea și stratul de balast sunt finalizate în cvartalele 3, 4, 5 și 7.

În cartierul Confecții, lucrările au avansat până la asfaltare în cvartalele 2 și 5, iar cvartalele 1, 3, 4, 6 și 7 se află în faza fundației de balast.

În ceea ce privește zona Micalaca 100-200, în cvartalele 12, 14 și 15 se pregătește turnarea asfaltului, iar în cvartalele 4 și 16 această etapă este deja finalizată.

Micalaca 300 are două parcări Fast Park, respectiv 4 și 5, a căror fundație este finalizată.  În cvartalele 6 și 8, constructorul pregătește turnarea asfaltului.

Parcarea Fast Park 3 din zona Micalaca 500 are finalizată complet fundația, urmând să se procedeze la realizarea structurii metalice.

În cursul săptămânii viitoare, se va turna asfalt în cvartalele 2 și 5, în timp ce cvartalele 3, 4, 6 și 17 sunt în faza de fundație de balast.

Impactul produs prin realizarea proiectului de regenerare urbană va consta, la finalul realizării lucrărilor, în asigurarea confortului optic pentru locatari, creșterea numărului de locuri de parcare, eliminarea zonelor insalubre, reducerea poluării mediului prin diminuarea zgomotului si eliminarea prafului, asigurarea scurgerii etc., susțin reprezentanții Primăriei.

„Mă onorează şi mă bucură în egală măsură faptul că Municipiul Arad a primit acest premiu. Întotdeauna am spus că în România nu există un proiect de o asemenea amploare şi complexitate. Regenerarea urbană a spațiilor dintre blocuri, proiect în valoare de 50 de milioane de euro, va aduce beneficii cetățenilor acestui oraş din punctul de vedere a spaţiului verde, a locurilor de joacă, a parcărilor, a trotuarelor. Vorbim despre kilometri pătraţi întregi de spaţiu verde reabilitat, noi locuri de joacă amenajate, 8 parcări supraterane ce vor genera aproape 8 000 de locuri de parcare între blocuri.  Experții care au analizat proiectele administrațiilor locale au apreciat efortul depus de municipalitatea arădeană şi m-a bucurat în mod special expunerea domnului rector al Universității de Arhitectură şi Urbanism din București care la rândul său a subliniat dimensiunea acestui proiect ambițios. Consider că este un premiu meritat, pentru care s-a muncit foarte mult până să se ajungă în acest punct, drept pentru care îl dedic echipei de specialiști din cadrul Primăriei Arad care sunt implicați în realizarea lui.  Nu în ultimul rând, dedic acest premiu cetățenilor municipiului care în acest moment simt disconfortul lucrărilor.  Îi asigur că finalul va fi unul pozitiv”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Foto: arhivă

  1. Primaria ar trebui sa stie : canalul pluvial , incepand de la blocul 105 este colmatat de foarte multi ani . De cand a fost construit blocul ,pana acum 2-3 ani canalizarea scarii mele era legata la canalul pluvial care e la un metru distanta de cel menajer. Dupa interventia primariei am reusit sa remediez aceasta eroare. Problema e ca s-ar putea ca aceasta eroare sa apara la mai multe blocuri si ar fi pacat sa se distruga iar asfaltul proaspat pus pt. a remedia situatia.

    Raspunde
  2. se vot planta si pomi?

    Raspunde
  3. Bună ziua,

    Din păcate Aradul arată așa cum arată. Adică nicicum.
    Este o potlăgărie cu cei 50 milioane de euro.
    Mureșul este părăsit de edili.
    Lacul din podgorie este fără viață ( vezi pești, rațe(nu pentru mâncat), etc.)
    Este un oraș fără coloană vertebrală.
    Vezi orădenii care au transformat de cca 30 de ani o arteră de circulație în arteră pietonală.
    Cel puțin un sens de circulație dintre teatru și podgorie ar trebui transformată în alee pietonală.
    Până atunci vom fi în c…t.

    Raspunde
  4. Un aradean get-beget 21 noiembrie, 2018, 12:26 pm

    Mai mulţi romi din cartierul Alfa-Arad(caci despre ei e vorba azi), care caută prin gunoaie şi cerşesc,sunt agresivi verbal,te scuipa daca indraznesti sa-i alungi,sunt însoţiţi de copii în zona Piata Mare-Catedrala Ortodoxa Veche unde acţionează nestingheriţi, cu toate că problema este cunoscută de autorităţi.Romii pe care Protecţia Copilului nu reuşeşte să îi găsească au, însă, program fix. Zilnic la ora 9.40-10 copiii romilor din Alfa(care primesc o sumedenie de ajutoare constand in hrana si imbracaminte)sunt la cersit la Piata Mare sau in fata bisericii,au dat dovadă de agresivitate, înjurând şi chiar aruncând cu pietre.Sunt familii cu multi copii,nu muncesc,traiesc din furat si cersit,deranjeaza vecinii,nu platesc taxe si impozite,nu primesc amenzi daca in fata caselor nu au facut curat si indraznesc sa arunce gunoi si altor vecini prin fata imobilelor…In ce lume traim?De ce nu se gasesc solutii pentru copii scosi la cersit,la furat,de ce nu sunt trimisi la munca adultii?De ce ajutoare sociale si”bani pentru copii”?Cine beneficiaza de acesti bani?Copiii lor sub nici o forma.

    Raspunde
  5. Zona Podgoria, in jurul Scolii Generale 5( actual Liceul National de Informatica) accesul se face printre blocuri sau mai bine zis noroaie si gropi!! Este groaznic cum ajung copii la scoala. De cand stau in zona ( cca 40 ani) nu este nici o schimbare. Aleile sunt sparte, noroi , copaci uscati. Gropi pline cu apa si mizerie!! Da ….suntem in centrul orasului.
    Pe cand o reamenajare din partea primariei ? Intreb si eu asa, pt ..un prieten!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.