Primarul Călin Bibarț despre consilierii PSD, USR PLUS și PMP: „Una vorbim și alta facem”

Primarul Călin Bibarț despre consilierii PSD, USR PLUS și PMP: „Una vorbim și alta facem”

Primarul Călin Bibarț este nemulțumit de prestația consilierilor locali municipali ai PSD, USR PLUS și PMP.

Aceștia, alături de colegii lor de la PNL și UDMR, au fost convocați miercuri, 18 august 2021, în ședință publică extraordinară cu aproape 30 de puncte pe ordinea de zi.

Cu această ocazie a fost aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea celor 22 de titluri și distincții oferite cu ocazia Zilelor Aradului și cel referitor la Diplomele de Aur oferite cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie. 

Aleșii locali au mai fost de acord și cu transformarea unor locuințe aflate în fondul de locuințe sociale, libere la această dată, în locuințe de necesitate și repartizarea acestora unui număr de 10 familii care locuiesc pe strada Sabinelor, dar și cu acordarea gratuității la transportul cu trenulețul turistic de agrement cu ocazia zilei de 1 iunie și a Zilelor Aradului.

În schimb, arată reprezentanții Primăriei Municipiului Arad, propunerea de schimbare a destinației imobilului în care a funcționat Școala Gimnazială nr. 10 „Frații Neuman” și trecerea acestuia în domeniul public al județului Arad, în scopul utilizării spațiilor pentru activitățile instituțiilor publice subordonate Consiliului Județean Arad, a fost respins. Tot în ședința de miercuri a fost admisă plângerea prealabilă prin care se solicită revocarea punctelor din HCLM nr. 221/2021 care prevedeau fuziunea prin contopire a Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” Arad, cu Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad și cu Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad, urmând a fi înfiinţată o nouă unitate cu personalitate juridică intitulată Liceul Electromecanic de Construcții și Protecția Mediului Arad.

Toate acestea l-au făcut pe primarul Călin Bibarț să afirme: Pot să constat cu un zâmbet amar că din partea consilierilor PSD, USR și uneori și PMP, una vorbim și alta facem. Toată lumea e de acord cu reforme, dar când e vorba de organigrama Primăriei Arad cu restructurări ne răzgândim, când vorbim despre comasarea unor școli, din nou, încercăm să punem piedică eficientizării lor. Vă rog pe dvs. să verificați rezultatele acestor unități de învățământ la ultimul Bacalaureat.  De aceea cred că domniile lor rămân doar în sfera momentului politic când fac unele declarații, iar după ce trec de votul cetățenilor și când ar trebui să devină mult mai responsabili în luarea unor decizii, uită de reformă, de promisiuni și se comportă așa cum se vede, din păcate.  Mergem înainte, iar acolo unde depinde strict de noi facem reformele atât cât putem.

  1. Un aradean get-beget 20 august, 2021, 11:26 am

    Daca nu veti reusi sa alcatuiti o formatiune care sa franeze desfraul PDL-ului,Aradul va ajunge o COMUNA!
    Restructuram,restructuram domnule primar si risipim,RISIPIM cand e vorba de apropiatii politici…
    V-ati pierdut de mult in detalii penibile,credibilitate nu mai aveti,asa incat nu mai veniti in presa ca-i cam degeaba!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.