PRIMIM SPRE PUBLICARE/ „Educație pentru familie” – conferință la Arad

PRIMIM SPRE PUBLICARE/ „Educație pentru familie” – conferință la Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Părintele profesor dr. Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a conferenţiat la Teatrul clasic „Ioan Slavici” din Arad, luni, 23 mai 2016. Invitat în cadrul manifestărilor pascale dedicate Anului omagial ce se derulează în Arhiepiscopia Aradului, părintele profesor Vasile Mihoc a prezentat o temă de viu interes, şi anume „Educație pentru Familie”.

În cadrul conferinței Părintele Vasile Mihoc a subliniat faptul că Biserica întrupează iubirea sa maternă pentru fiecare generație, pune maternitatea sa în slujba copiilor și a familiilor lor, aducându-le binecuvântarea lui Dumnezeu, duioșia maternă și adevărul care dăruiește libertate.

„Copiii sunt bucuria familiei, a comunității parohiale și a societății în care trăim. Copiii sunt un dar, ce trebuie iubit. Fiecare copil este unic, irepetabil și, în același timp, este în mod inconfundabil legat de rădăcinile sale. Atunci când copiii sunt primiți, iubiți, ocrotiți, familia este sănătoasă, societatea se îmbunătățește, lumea este mai frumoasă. Vocația naturală a familiei este de a-i educa pe copii, pentru ca să crească în responsabilitate față de sine și față de alții.Cea mai frumoasă moștenire pe care părinții o pot lăsa copiilor este credința în Iisus Hristos. Noi trebuie să fim transmițători și mărturisitori ai credinței. Gândiți-vă la acest imperativ major, gândiți-vă mereu cum să transmiteți copiilor credința”.

De asemenea, componenții trupei arădene de teatru „Har”, elevi actori ai Clasei de Actorie ai Școli populare de Artă Arad, au prezentat în faţa publicului sceneta originală „Rugăciuni” în cadrul Galei de deschidere a manifestărilor închinate Anului omagial al educației tineretului ortodox.  În cadrul manifestării spiritual-educative, o corală formată din studenți și seminariști de la școlile teologice arădene a prezentat un concert pascal.Manifestarea a fost organizată de Arhiepiscopia Aradului, Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad.

Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.