PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Eveniment educativ la Centrul de Primire Minori din Arad

PRIMIM SPRE PUBLICARE/ Eveniment educativ la Centrul de Primire Minori din Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prin colaborarea doamnei Erika Stark (director general DGASPC – Arad) și prin implicarea doamnei Codreanu Mihaela (Șef serviciu) și a domnului Sorin Roșca (Inspector la DGASPC Arad), a avut loc miercuri, 13 aprilie 2016, un dialog duhovnicesc cu copiii rezidenți  ai  Centrului de Primire Minori.
Întâlnirea a arătat faptul că educația nu este doar cuvânt sau sfat, ci exemplu, climat de afecțiune, precum și dezvoltarea raporturilor simple, imediate și iubitoare cu cei ce trăiesc chiar într-un spațiu rezidențial de tip familial. Centrului de Primire Minori i-au fost dăruite 30 de exemplare din Cartea de colorat „Săptămâna Patimilor”, pentru uzul copiilor rezidențiali.
Centrul promovează dreptul la protecţie a minorului împotriva oricărei forme de violenţă fizică, emoţională sau sexuală, neglijare sau exploatare la care poate fi supus acesta, susținând dreptul minorului aflat în situaţie de criză de a beneficia de asistenţă de specialitate, respectiv medicală, psihologică, socială şi juridică.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial, coordonator de proiect

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.