Artista Inas Al-Soqi expune „Povești/ Stories” la Arad

Artista Inas Al-Soqi expune „Povești/ Stories” la Arad

Artista Inas Al-Soqi creează artă în Brooklyn, New York, iar în lucrările ei se pot observa influențe din cultura românească și din Kuweit, țări în care a copilărit.

Vernisajul expoziției denumită „Povești/ Stories” va avea loc la Muzeul de Artă Arad, Sala Ovidiu Maitec (str. Gh. Popa 2-4, etaj 2), vineri, 15 aprilie, de la ora 18.00.

„Influențele artistice ale lui Inas Al-Soqi s-au format în anii copilăriei petrecută în România și Kuwait, ambele țări având bogate culturi tradiționale, în care arta plastică modernă a penetrat greoi, impunând noi tendințe în fața artei populare cu tradiții seculare. Contactul cu tradiția folclorică și cultura  diversă a acestor două popoare, experiența de viață, estetica frumosului, regăsindu-se în armonie perfectă în lucrările artistei. Fiind recunoscută internațional pentru creeațiile în colaj, Inas, de asemenea, folosește desenul, gravura masivă și pictura în ulei  pentru a creea cu eleganță artă plastică, în care regăsim mereu antagonismul între sancționat și nesancționat, evident și secret, simplu și complicat. În lucrările ei de colaj găsim elevat banalul exprimat fin și efemer, cu ajutorul artei jucându-se cu simțurile și așteptările privitorului. Inas evocă satiric sensul de clasă, noblețe și sensibilitate, prin vibrante juxtapuneri de modele, culori și texturi. Imaginea culturilor exotice, militarismul colonial și sexualitatea feminină sunt folosite pentru a explora subiecte controversate, de la violența împotriva femeilor într-o societate patriarhală până la complicatele relații  interumane dezvoltate în societatea zilelor noastre, o societate depersonalizată”, spune Adrian Sandu, curator.

Arădeni pot admira lucrările artistei Inas Al-Soqi între 15 aprilie și 8 mai.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.