PRIMIM SPRE PUBLICARE/ La Arad, 160 de persoane sărace au primit alimente (FOTO)

PRIMIM SPRE PUBLICARE/ La Arad, 160 de persoane sărace au primit alimente (FOTO)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în perioada 15 – 19 ianuarie 2016 au fost dăruite 160 de pachete cu alimente generale de bază, pentru persoane ce provin din medii sociale defavorizate din județul Arad.

Aceste acțiuni vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru a le asigura hrana necesară, în contextul depăşirii perioadei dificile de iarnă. În contextul în care ponderea persoanelor ameninţate de sărăcie sau excluziune socială este semnificativă, acest gen de acțiuni sunt foarte binevenite.

Printre beneficiari s-au numărat tineri fără un loc de muncă și pesionari cu pensii foarte mici. Aceste acțiuni filantropice sunt rezultatul implicării comune a diverselor instituții de drept privat din Banat.

Problema sărăciei și implicațiile ei sociale, complexe, ne îndeamnă să acționăm impreună ca o comunitate dinamică și responsabilă. La nivel individual nu putem decât să le întindem câte o mână de ajutor, din când în când, persoanelor din medii sociale defavorizate, în timp ce, acționând ca și comunitate creștină, animată de compasiune și solidaritate, putem aduce o rază de speranță în viața acelora privați de posibilitatea de a avea pâinea cea de toate zilele.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial, coordonator de proiect

  1. Ne bucuram de activitatile Arhiepiscopiei Aradului…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.