Primul BMW X2 din istorie este vedeta sesiunilor de test drive la Bavaria Cars Arad (FOTO)

Primul BMW X2 din istorie este vedeta sesiunilor de test drive la Bavaria Cars Arad (FOTO)

Primul BMW X2 din istorie este vedeta sesiunilor de test drive la Zilele Porţilor Deschise Bavaria Cars – Automobile Bavaria, eveniment ce are loc la Arad, în perioada 7 – 9 iunie.

Arădenii pot testa şi descoperi tehnologia de ultimă generaţie a primului model BMW X2, timp de trei zile, alături de multe alte modele din gama BMW şi MINI, la Zilele Porţilor Deschise Bavaria Cars Arad, eveniment desfăşurat în perioada 7-9 iunie la sediul Bavaria Cars.

În cadrul Porţilor Deschise Bavaria Cars Arad, clienţii BMW din oraş şi împrejurimi vor beneficia de cele mai noi oferte BMW Service de sezon, cu reduceri promoţionale.

„În cadrul evenimentului Zilele Porţilor Deschise, desfăşurate în perioada 7-9 iunie, Bavaria Cars Arad prezintă clienţilor şi pasionaţilor BMW, noul model BMW X2, alături de multe alte modele din gama BMW, MINI şi gama de motociclete BMW Motorrad, împreună cu servicii premium dedicate posesorilor BMW: servicii de întreţinere şi reparaţie, servicii de buy-back şi trade-in pentru vehicule noi şi rulate, piese de schimb şi accesorii de origine BMW şi oferte speciale BMW Service, dedicate fiecărui tip de client. Cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să testeze primul model BMW X2 din istoria mărcii, care combină formele dinamice şi proporţiile reduse ale unui coupé, cu construcţia robustă a unui model BMW X, şi să beneficieze de ultimele oferte BMW Service, preţurile promoţionale pentru autovehicule rulate, catering, tombolă şi multe alte surprize, doar pe durata evenimentului”, precizează reprezentanții Automobile Bavaria Group.

„Pentru al 3-lea an consecutiv, ne bucurăm să sărbătorim din nou alături de arădeni, în cadrul acestui eveniment devenit practic o tradiţie, atât prezentarea celui mai nou model BMW, cât şi inovaţiile aduse de noile standarde BMW Service, ce accentuează caracterul premium al experienţei clientului si conferă capabilităţi de ultimă generaţie pe zona electrică şi digitală. Totodată, dorim să subliniem perrformanţele deosebite înregistrate de echipa Bavaria Cars Arad, care se situează pentru al doilea an consecutiv în topul grupului Automobile Bavaria, cu creşteri de 20% a vânzărilor şi de 30% a cifrei de afaceri piese şi manoperă BMW Service în primele 5 luni ale anului, acestea bazându-se în continuare pe o calitate exemplară a serviciilor oferite. Calitatea, varietatea şi caracterul inovator al produselor şi serviciilor oferite clienţilor noştri, atât din punct de vedere vânzare cât şi  post-vânzare, reprezintă mai mult ca niciodată motorul dezvoltării noastre”. a declarat Olavy-Theodor Pecou, Group After-Sales & Network Development Director, Automobile Bavaria Group.

Primul BMW X2 din istorie

Lansat la începutul acestui an, noul BMW X2 a obţinut deja numeroase premii din partea

Designul curajos, fără compromisuri al noului BMW X2 este evident la prima vedere. Acest automobil iese în evidenţă în orice situaţie. Chiar lângă fraţii săi mai mari – BMW X4 şi X6 -, BMW X2 are o prezenţă distinctivă. Principalul factor de diferenţiere este un limbaj de design nou, care combină formele dinamice şi proporţiile reduse ale unui coupé cu construcţia robustă a unui model BMW X.

Pe şosea, BMW X2 are atitudinea unui atlet în forma sa de vârf. Acest lucru este valabil pentru versiunea de bază şi chiar mai mult pentru modelele M Sport şi M Sport X. BMW X2 M Sport X combină elemente de design de la BMW M cu cele ale familiei BMW X. De notat că, pentru prima dată, în lista de preţuri, BMW face trecerea de la linii de design, la modele – M Sport şi M Sport X.

Accent pe proporţii dinamice Proporţiile BMW X2 sunt cele care creează o prezenţă expresivă şi dinamică. Modelul este mai scurt şi mai scund cu peste şapte centimetri faţă de BMW X1 – şi totuşi are acelaşi ampatament. Dispunând de console scurte, are şi o linie a acoperişului în stil coupé şi o grafică subţire a geamurilor.

„BMW X2 îmbină cu formele rapide de coupé cu volumele robuste ale unui model X”, afirmă Thomas Sycha, director de design BMW pentru clasa compactă. „A fost important pentru noi să facem ca aceste aspecte aparent conflictuale ale BMW X2 şi caracterul individual al automobilului să poată fi experimentate din orice unghi şi la prima vedere”, mai precizează Sycha.

Un caracter distinctiv care se îndepărtează de scenariul BMW Multe dintre detaliile de design evidenţiază natura autonomă a BMW X2, în timp ce semnalează – simultan şi fără echivoc – apartenenţa sa la familia X. Tradiţionala grilă BMW a radiatorului este doar un exemplu, răsturnând forma trapezoidală obişnuită – acum se lărgeşte de sus în jos. Aceasta este prima dată când detaliul de design apare la un model BMW modern.

Un alt aspect remarcabil, mai tipic pentru un coupé BMW, este plasarea logo-ului mărcii pe montanţii C. Reminiscenţe ale modelelor BMW legendare, precum 2000 CS şi 3.0 CSL, reprezintă un alt element care subliniază aspiraţiile sportive ale BMW X2.

Sportivitate pe toate drumurile Numitorul comun al tuturor modelelor BMW X2 este un şasiu îmbunătăţit care transferă agilitatea imensă şi dinamismul motoarelor BMW pe şosea, oferind astfel o bază excelentă pentru o experienţă impresionantă a condusului. Răspunsul automobilului poate fi adaptat printr-o simplă apăsare a comutatorului Driving Experience Control, care permite conducătorilor să aleagă între modul implicit COMFORT, modul ECO PRO de sporire a eficienţei şi modul SPORT. Setarea preprogramată, disponibilă prin modul SPORT, oferă automobilului un răspuns şi mai dinamic al direcţiei şi al sistemului de propulsie.

Dacă este specificată opţiunea Dynamic Damper Control (inclusiv o reducere a gărzii la sol cu 10 mm), suspensia automobilului poate fi ajustată şi mai precis la preferinţele şi cerinţele individuale.

Eficienţă excelentă şi aerodinamică de top Motorul diesel de 2,0 litri aflat sub capota modelului BMW X2 xDrive25d generează o putere de 170 kW/231 CP şi un cuplu maxim de 450 Nm. În ciuda faptului că emite doar 139-133 g CO2/km* în ciclul de consum combinat, vârful de gamă diesel pentru BMW X2 ajunge la 100 km/h cu start de pe loc într-un timp impresionant: 6,7 secunde. Ambele motoare diesel sunt conectate cu transmisia Steptronic cu opt trepte. Toate modelele cu transmisie automată pot fi comandate opţional cu clapete de schimbare a vitezelor pe volanul sport, permiţând ca agilul BMW X2 să fie condus într-un mod şi mai sportiv.

Cu un coeficient aerodinamic Cd de doar 0,28, X2 xDrive20d este unul dintre cele mai eficiente aerodinamic modele din întregul segment. Generează o putere maximă de 140 kW/190 CP şi are emisii CO2 de doar 126-121 g/km* în ciuda cuplului de 400 Nm.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.