Senatorul Ioan Cristina: „Un nou tun dat economiei românești: Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții”

Senatorul Ioan Cristina: „Un nou tun dat economiei românești: Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții”

Economia românească traversează o perioadă extrem de sumbră sub conducerea unui PSD dezorientat și complet lipsit de responsabilitate, afirmă senatorul liberal Ioan Cristina.

Potrivit acestuia, după ce inflația mănâncă integral așa zisele majorări salariale, explodând de la 0.05% cât era la momentul preluării Guvernării de către PSD, la peste 5% cât este acum, după  ce ratele s-au majorat exponential ca urmare a creșterii exorbitante a ROBOR-ului, PSD-ul își continuă minuțios tactica de destabilizare a economiei prin măsuri luate împotriva intereselor românilor.

Senatorul PNL Ioan Cristina atrage atenția asupra „ultima găselnițe” a PSD: „înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, un titlu pompos care să acopere un furt de proporții colosale. Practic, înființarea acestui fond are unicul scop de a trece acțiunile pe care statul roman le deține la companii precum Nuclearelectrica, Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanta și altele, în valoare totală de circa 10 miliarde de euro, într-o administrare discreționară și complet lipsită de control din partea instituțiilor abilitate”.

„Conducerea fondului astfel înființat va fi una politică, iar Președintele acestuia un om de încredere a lui Liviu Dragnea. Practic, întreaga avuție a statului român va fi la dispoziția liderului PSD, întrucât noua instituție creată nu va fi controlată nici de Guvern, nici de Curtea de Conturi, având astfel mână liberă să gestioneze discreționar cele mai profitabile companii românești. PNL nu poate ignora acest incredibil jaf al banului public, motiv pentru care ne vom lupta cu toate resursele parlamentare și constituționale de care dispunem să împiedicăm adoptarea acestei propuneri a lui Liviu Dragnea! Așadar, nu doar că nu votăm această inițiativă privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, dar ne vom adresa Curții Constituționale cu privire la constituționalitatea unei astfel de măsuri. PNL consideră profund neconstituțională inițiativa prin care Statul Român este deposedat de acțiunile pe care le deține la cele mai profitabile companii și în acest mod de rolul său fundamental de apărător al interesului național al românilor. Am încrederea că CCR va soluționa favorabil această sesizare a noastră”, concluzionează senatorul PNL Ioan Cristina (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.