Prinţul Paul şi prinţesa Lia, EXECUTAŢI SILIT pentru o DATORIE de 1,8 milioane de lire. Cui DATOREAZĂ banii?

Prinţul Paul şi prinţesa Lia, EXECUTAŢI SILIT pentru o DATORIE de 1,8 milioane de lire. Cui DATOREAZĂ banii?

Prințul Paul de România și prințesa Lia sunt executați silit pentru o datorie de 1,8 milioane de lire sterline.

Joi dimineață, reprezentanții unui birou de executare silită, cu sprijinul jandarmilor au intrat în locuința pe care prințul Paul și prințesa Lia o au în sectorul 2 al Capitalei, pentru a evalua bunurile astfel încât să se stabilească dacă acestea pot fi valorificate în vederea recuperării prejudiciului.

Prințul Paul și prințesa Lia au fost condamnați de o instanţă britanică să îi restituie o datorie de 1,8 milioane de lire sterline unui jurnalist britanic. Marco Houston, editorul publicaţiei Royalty Magazin susține că i-a împrumutat pe prinţul Paul şi prinţesa Lia cu suma de 1,8 milioane de lire, pe care aceştia nu i-au mai înapoiat-o.

Înalta Curte de Justiţie – Divizia Queen’s Bench a decis, la 2 iunie 2010, ca prinţul Paul de România şi prinţesa Lia a României să-i plătească lui Marco Houston suma de bani datorată.

Pe 14 octombrie 2014, Tribunalul Bucureşti a recunoscut decizia instanţei britanice şi a încuviinţat executarea acesteia pe teritoriul României.

Executarea silită se face în baza unei decizii definitive pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în 16 iunie 2015.

Prinţul Paul a susţinut, într-un comunicat transmis prin biroul său de presă, că nu are cunoştinţă despre procesul de la Londra, unde nu ar fi fost citat.

El a mai afirmat că Marco Houston este cel care îi datorează suma de 2.018.568 de lire sterline, în baza unui contract de împrumut autentificat de notarul public John Bower din Londra, în data de 8 octombrie 2007 şi garantat cu o ipotecă instituită asupra unui imobil al lui Houston din Londra.

Foto: Facebook/Printul Paul

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.