Probleme, din nou, la Filarmonica de Stat Arad. Acuzații grave aduse de liderul de sindicat Mihai Dogaru

Probleme, din nou, la Filarmonica de Stat Arad. Acuzații grave aduse de liderul de sindicat Mihai Dogaru

Consilierii locali s-au întrunit astăzi în cadrul a două ședințe publice, ordinară și respectiv, extraordinară.

Pe ordinea de zi a primei ședințe s-a aflat și proiectul privind „aprobarea rezultatului final al evaluării anuale a managementului de la Filarmonica de Stat Arad”. Mihai Dogaru, liderul sindicatului filarmonicii, a luat cuvântul pe această temă, declarând că evaluarea nu s-a făcut conform regulamentului.

„Evaluarea nu s-a făcut conform regulamentului emis de CLM. În acesta se stipulează că nu poate fi desemnată nici o persoană în comisia de evaluare dacă se află în una din următoarele situații, iar aici menționez: a avut în ultimii doi ani sau are în perioada de derulare a procedurii de evaluare raporturi contractuale cu instituțiile culturale pentru care va face evaluarea”, spune Dogaru. El susține că nu s-a respectat această prevedere și că raportul dintre Doru Orban, directorul instituției, și colegul său care a făcut parte din comisia de evaluare, nu a fost unul obiectiv, ei fiind prieteni. Liderul de sindicat spune că are și dovezi în acest sens.

În urma acestei intervenții, Lilioara Stepănescu, secretarul municipiului Arad, a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi pentru a se efectua verificări.

Viceprimarul Călin Bibarț i-a pus lui Mihai Dogaru că dacă este convins că cele afirmate de el sunt adevărate, să urmeze procedura legală de contestație.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.