Prof. univ. dr. habil. Constanța Popescu, Doctor Honoris Causa al UAV

Prof. univ. dr. habil. Constanța Popescu, Doctor Honoris Causa al UAV

Sala festivă a Senatului UAV s-a dovedit a fi neîncăpătoare la festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad profesoarei Constanța Popescu.

Profesori, doctoranzi, foști studenți, prieteni au fost prezenți la Arad pentru a asista la ceremonia de acordare a înaltului titlu academic.

Personalitate complexă, plină de energie, mereu dornică să se autodepășească, Constanța Popescu reprezintă un model de dascăl pe care orice tânăr și l-ar dori să-l întâlnească măcar o dată pe parcursul vieții de student.

„Prof. univ. dr. Constanța Popescu este un remarcabil dascăl, un pedagog desăvârșit cu o bogată activitate științifică, apreciată la nivel național și internațional. Activitatea sa intelectuală este dublată de o activitate managerială intensă, domnia sa contribuind la dezvoltarea instituțională a Universității «Valahia» din Târgoviște. Este o personalitate de prestigiu a învățământului superior economic care va aduce un plus valoare comunității academice a Universității «Aurel Vlaicu» din Arad. Ne bucurăm să onorăm reușitele acestei personalitățile care aduce cinste mediului universitar și să o primim în comunitatea noastră academică”, a declarat rectorul Universității „Aurel Vlaicu” (UAV), Ramona Lile.

Din comisia de Laudatio au făcut parte: prof.univ.dr. Maria Negreponti-Delivanis, Universitatea Macedonia din Salonic, Grecia, prof.univ.dr. Valeriu Ioan Franc, Academia Română și prof.univ.dr.habil. Leonardo Badea, Academia de Studii Economice București, viceguvernator al Băncii Naționale.

Președintele comisiei a fost prof.univ.dr Ioan Radu, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.