Incendiu la un bloc din Arad. O victimă a avut nevoie de asistență medicală

Incendiu la un bloc din Arad. O victimă a avut nevoie de asistență medicală

Un aparat de gătit lăsat nesupravegheat pe aragaz într-un apartament din municipiul Arad ar fi putut provoca o tragedie.

Pompierii militari arădeni au intervenit, joi noaptea, la un incendiu izbucnit la un apartament dintr-un bloc situat pe strada Haiducilor cu o autospecială de stingere, autoscara S42, o autospecială cu modul pentru descarcerare și un echipaj SMURD TIM.

La sosirea forțelor de intervenție apartamentul era inundat cu fum iar în urma recunoașterii, în interiorul apartamentului, a fost găsită o persoana de sex feminin, în vârstă de 77 ani, care prezenta simptome de intoxicare cu fum. Victima a fost asistată medical de echipajul SMURD, ulterior refuzând transportul la spital.

„Forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au acționat pentru aerisirea și ventilarea încăperilor din apartament. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pentru a preveni producerea unor astfel de incendii, Inspectoratulul pentru Situații de Urgență Arad, recomandă cetăţenilor să respecte  următoarele reguli:

Nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Dacă trebuie să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, luaţi de pe foc cratiţa;

Atunci când gătiţi, evitaţi să purtaţi haine sintetice largi, deoarece acestea pot lua foc;

Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc foarte uşor;


Aşezaţi cratiţa pe aragaz astfel încât să nu cadă sau să se răstoarne peste flacăra deschisă;

După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.