Profesor de drept constituţional, fost Avocat al Poporului, despre discriminarea pe bază de vaccinare: „Sunt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție”

Profesor de drept constituţional, fost Avocat al Poporului, despre discriminarea pe bază de vaccinare: „Sunt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție”

Gheorghe Iancu, profesor de drept constituţional, fost Avocat al Poporului, a declarat la un post TV că în privinţa accesului la diverse evenimente a persoanelor vaccinate și nevaccinate „sunt încălcate vreo 3 – 4 reguli din Constituție”.

„Sunt încălcate vreo 3 – 4 reguli din Constituție. În primul rând este încălcat art.1 din Constituție, care vorbește de faptul că drepturile și libertățile cetățenilor trebuie să fie respectate. Prin Legea 55 s-a ajuns la tergiversare a încălcării unor drepturi. (…) Art. 16 din Constituție vorbește despre egalitatea de dreptrui și spune că cetățenii sunt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. Nimeni nu este mai presus de lege, ca urmare cei care promovau vaccinul experimental au fost mai presus ca legea. În al treilea rând, mai aveam dreptul la sănătate. În ceea ce privește dreptul la sănătate, există de curând un argument, în sensul că oamenii au dreptul să beneficieze de medicamentele corespunzătoare. (…) Mai există și o restrângere a exercitării drepturilor, care se poate face doar prin lege și nu prin hotărâri ale unor organizații precum inspectorate etc.”, a explicat profesorul Gheorghe Iancu la Antena 3, citat de stiripesurse.ro.

Profesorul susține că reglementările discriminatorii ale autorităților pot fi contestate de Avocatul Poporului.

  1. Un fumator discriminat 18 mai, 2021, 2:02 pm

    Domnule Profesor, oare pericolul de a contamina cu covid pe cineva este mai mic decat cel de a imbolnavi pe cineva fumand langa el? Nu de alta dar noi fumatorii suntem discriminati si am inghitit discriminarea fara sa facem tam tam si sa punem pe cineva sa interpreteze constitutia in favoarea noastra.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.