Profesorii AMENINȚĂ: Începerea ANULUI ȘCOLAR, sub SEMNUL ÎNTREBĂRII

Profesorii AMENINȚĂ: Începerea ANULUI ȘCOLAR, sub SEMNUL ÎNTREBĂRII

Începerea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, din cauza nemulțumirilor profesorilor.

Cadrele didactice urmau să primească o mărire de salariu în această toamnă. Potrivit unei noi inițiative legislative, această majorare a fost amânată pe anul viitor.

Din acest motiv, profesorii amenință boicotarea începerii anului școlar 2020-2021, spun reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Cei din învățământ trebuiau să primească 300 de lei în plus, ceea ce înseamnă o creștere cu 14%.

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția membrilor Guvernului României, în mod special, ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, că intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020, va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot fi neplăcute. Anunțul este surprinzător, având în vedere că înalți demnitari din Guvernul României au afirmat că în Legea bugetului de stat pentru anul 2020, sunt cuprinse sumele necesare pentru această majorare. Cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar 2020-2021, Guvernul României propune prin OUG privind rectificarea bugetară, să nu mai fie acordate majorările salariale prevăzute de lege, măsură care reprezintă o grea lovitură pentru cadrele didactice. Conform legislației în vigoare, personalul didactic ar fi trebuit să primească, de la 1 septembrie 2020 o creștere salarială medie de 14%, care ar fi însemnat o suplimentare a venitului net cu aproximativ 300 de lei. Chiar și această majorare salarială nu ar fi adus nivelul salariilor la cel îndreptățit, având în vedere importanța muncii prestate, asta pentru că Legea nr.153/2017 poziționează personalul didactic mult prea jos în grila de salarizare”, a declarat Simion Hancescu, președintele FSLI.

FSLI își exprimă indignarea față de decizia Guvernului de a amâna această creștere salarială, în condițiile în care nu s-a vorbit nicio clipă despre imposibilitatea de a fi acordată.

„Considerăm că este o mare greșeală și o dovadă de lipsă de respect față de colegii noștri, mai ales în condițiile în care cu toții au depus o muncă fără precedent pentru a asigura tuturor elevilor șanse egale la educație, în condițiile speciale, provocate de noul Coronavirus. Amintim că pe durata semestrului al II-lea al anului școlar trecut, efortul fizic și intelectual al cadrelor didactice a fost foarte mare, în condițiile în care școala s-a făcut online, efort care va crește în anul școlar viitor. De asemenea, atragem atenția că personalul din învățământ va fi supus unui risc major de contaminare cu COVID 19, ținând cont că școala se va face față în față cu elevii”, adaugă președintele FSLI.

„Nemulțumirea angajaților din educație este foarte mare, având în vedere și faptul că au fost găsite fonduri pentru majorările salariale acordate altor categorii de salariați. Prin urmare, cerem Guvernului să renunțe la această decizie de a nu acorda majorarea salarială, întrucât semnalele pe care le primim din rândul colegilor noștri arată faptul că este foarte posibil ca deschiderea noului an școlar să fie pusă sub semnul întrebării, dacă nu vor fi acordate creșterile salariale anunțate”, se mai arată în comunicatul FSLI.

 

 

 

  1. pe langa ca nu faceti nimic si scoateti analfabeti functionali pe banda rulanta, mai si faceti pe nebunii.DACA v-ar verifica competentele profesionale . cred ca nai bine de jumatate ar trebui sa mearga la munca de jos,In 30 de ani ati distrus invatamantul romanesc RUSINE, RUSINE ,RUSINE1

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.