Profesorii primesc primele de carieră didactică și profesională

Profesorii primesc primele de carieră didactică și profesională

Plățile vor fi efectuate direct pe card, în intervalul 20-27 octombrie.

Guvernul a alocat fondurile necesare pentru a-și onora angajamentul luat față de cadrele didactice, anunță deputatul PNL Sergiu Bîlcea. Guvernul a convenit cu sindicatele din învățământ să acorde primele de carieră didactică și prima de carieră profesională. Fondurile necesare au fost alocate din Fondul de Rezervă Bugetară în prima fază dar vor fi susținute din fonduri externe nerambursabile prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027. Plățile vor fi efectuate direct pe card, în intervalul 20-27 octombrie.

„Sunt sume care susțin activitatea de pregătire a cadrelor didactice, pot fi folosite pentru cărți și echipamente IT, pentru participarea la conferințe. Cred că este vorba despre o investiție care trebuie să se regăsească în condiții mai bune pentru creșterea calității învățământului”, precizează deputatul liberal Sergiu Bîlcea.

Din aceste fonduri vor fi plătite prime de carieră didactică în valoare nominală de 1.500 lei, pentru cursuri de pregătire și dezvoltare profesională, investiții în echipamente IT, cărți de specialitate. 30% din sumă poate fi folosită pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice. Personalul nedidactic primește prime de carieră profesională în valoare de 500 de lei/an, pentru cursuri și alte categorii de cheltuieli.

Peste  273.000 de cadre didactice vor beneficia de aceste măsuri, cu un buget total estimat la peste 410 milioane de lei.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.