Proiect de peste cinci milioane de lei pentru reabilitarea Școlii Primare din Ineu

Proiect de peste cinci milioane de lei pentru reabilitarea Școlii Primare din Ineu

Un nou contract de finanțare în cadrul Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 a fost semnat, astăzi,  în județul Arad, la Ineu.

Proiectul „Reabilitare și mansardare școala cu clasele I-IV are drept beneficiar Primăria Orașului Ineu. „Ne dorim ca toți elevii din România să învețe în școli moderne, să beneficieze de o infrastructură educațională la standarde europene. Și continuăm cu veștile bune la acest capitol în Regiunea Vest, pentru că un alt proiect contractat astăzi prevede reabilitarea și mansardarea Școlii cu clasele I-IV, de pe strada Republicii nr. 27, din orașul Ineu, județul Arad”, precizează reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest..

Clădirea unității de învățământ va fi mansardată pentru realizarea unei săli de sport cu o suprafață de 178,5 mp. Totodată, va fi refăcut acoperișul școlii, imobilul va fi reabilitat termic, se vor reface finisajele interioare (pardoseli, zugrăveli, vopsit etc.) și vor fi înlocuite instalațiile de încălzire și cele electrice.

Alte intervenții sunt prevăzute la corpul de clădire al bibliotecii: reabilitarea termică a fațadei secundare, a frontonului și a planșeului, lucrări de reparații și consolidare a șarpantei, refacerea învelitorii, asanarea subsolului, refacerea finisajelor interioare și înlocuirea instalațiilor.

Este un proiect în valoare totală de aproape 5,77 milioane lei, din care aproximativ 5,65 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, obținută prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Perioada de implementare este de 31 de luni. Peste 400 de elevi se vor bucura de infrastructura modernizată.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.