Planul de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017 va cuprinde 45 de clase de învățământ liceal filieră tehnologică

Planul de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017 va cuprinde 45 de clase de învățământ liceal filieră tehnologică

Procesul de corelare a ofertei educaționale pentru învățământul profesional și tehnologic a început din luna noiembrie, când s-au centralizat solicitările agenților economici referitoare la școlarizarea în învățământul de acest tip. Au fost solicitate 943 de locuri de către agenții economici.

În urma analizei efectuate la unitățile de învățământ care pot școlariza clase în domeniile/calificările profesionale cerute, pot fi onorate doar 700 de locuri în 25 de clase de învățământ profesional.

Azi, 15.01.2015, în urma întrunirii Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social Arad ( organ consultativ al ISJ Arad cu structură tripartită: autorități locale, sindicate, patronat) și în prezența coordonatorului regional al Centrului Național de Dezvoltare al Învățământului Profesional și Tehnic, Ildiko Pataki, s-a avizat proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017, analizând concordanța ofertei cu ponderile stabilite în Planul Local de Acțiune pentru Învățământ, document strategic elaborat de membrii CLDPS.

Astfel, planul de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017 cuprinde, pe lângă cele 25 de clase de învățământ profesional și 45 de clase de învățământ liceal filieră tehnologică, acest lucru reprezentând 54% din proiectul planului de școlarizare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.