Îți cauți un JOB? Sigur nu te-ai fi gândit că ANGAJATORII sunt atenți la ACEST DETALIU de pe FACEBOOK dacă te cheamă la interviu

Îți cauți un JOB? Sigur nu te-ai fi gândit că ANGAJATORII sunt atenți la ACEST DETALIU de pe FACEBOOK dacă te cheamă la interviu

Multe persoane, mai ales tinerii, ignoră acest detaliu foarte important, atunci când își caută un loc de muncă.

Un studiu realizat la Universitatea Ghent a demonstrat clar faptul că angajatorii se uită pe pagina de Facebook al potențialilor angajați și că îi cheamă la interviu în funcție de poza de profil.

Chiar dacă nu este un lucru corect și poate nici măcar intenționat, au fost chemați la interviu cu 39% mai mulți candidați care aveau poze atrăgătoare de profil, față de ceilalți care nu erau considerați la fel de atrăgători.

În cadrul studiului au fost trimise CV-uri la mai multe companii, unele dintre ele fără poză. După ce angajatorii le-au studiat, i-au chemat doar pe câțiva dintre aplicanți la interviu, marea majoritate având un aspect fizic plăcut și o poză de profil pe Facebook care să îi avantajeze.

Din acest motiv, celor care sunt în căutarea unui job le este recomandat să își seteze profilul de Facebook pe privat și să aibă grijă ce gen de poze postează, deoarece riscă să facă o primă impresie proastă.

Rezultatele acestui studiu arată că, din păcate, aspectul fizic este un factor care poate fi decisiv atunci când ne căutăm un loc de muncă, experiența și educația fiind pe locul doi.

 

 

Sursa: Daily Mail

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.