Propunerile ULAL Arad cu referire la proiectul de buget pentru anul fiscal 2019 – 2020

Propunerile  ULAL  Arad  cu  referire  la  proiectul  de  buget  pentru  anul  fiscal  2019 – 2020

Domnilor  consilieri,

ULAL  Arad  a  luat  act  despre  proiectul  de  buget  aferent  anului  fiscal  2019 – 2020  și  formulează  propuneri  în  scopul  unei  mai  bune  repartizări  a  sumelor  propuse  a  fi  utilizate.

În ceea ce privește sumele alocate pentru subvenționarea creșterii prețurilor și tarifelor la combustibil și energie, începând cu data de 01.03.2019, solicitam să aveți în vedere o creștere a cuantumului subvențiilor acordate către populație, având în vedere presiunea financiară în creștere la care aceasta este supusă în mod permanent. Întrucât prețul gigacaloriei aproape s-a dublat, iar populația trebuie să achite facturi mărite la încalzire și la prepararea apei calde, solicitam o creștere a cuantumului subvenției cu 16.800 lei, astfel ca arădenii să achite în continuare o valoare de 276 lei/gigacalorie, la fel ca și în prezent. Propunem ca sumele necesare creșterii cuantumului subvenției să fie luate din alte poziții ale bugetului local, unde folosirea lor în cuantumul propus nu se justifică.

Astfel se pot folosi sume retrase din propunerile pentru acordarea de Cotizația alocată către Asociația pentru Dezvoltare Intracomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor. Observăm pe propria piele și cu plămânii proprii faptul că aceasta Asociație nu a făcut nimic în mod concret pentru a-și justifica existența, astfel ca sumele alocate acesteia prin cotizații și alocări bugetare sunt o risipă de bani publici și atâta tot.

De asemenea, se pot aloca sume trebuincioase pentru suplimentarea subvenției la încălzire și prepararea apei calde prin transfer de la pozițiile bugetare referitoare la cultele religioase, cultură și recreere, precum și în ceea ce privește sumele alocate spectacolelor.

De asemenea, se mai pot aloca sume și din excedentul bugetar, care va apărea în cursul anului, precum cel din anii precedenți.

Nu putem să nu observam faptul că în buget nu s-au alocat nici o sumă pentru luarea de măsuri în vederea reducerii factorilor de poluare în municipiul Arad și sperăm că veți lua măsuri în acest sens.

De asemenea, am constatat faptul că ați alocat o sumă extrem de mică pentru consolidarea monumentelor istorice.

Ne întristează faptul că se prăvalește orașul peste noi, într-un imens nor de praf, iar în buget sunt trecuți pentru apărare doar 203.000 lei pentru anul bugetar.

Dorina Lupșe,
Președintele ULAL  Arad

  1. […] Vezi aici toate Propunerile ULAL Arad cu referire la proiectul de buget pentru anul fiscal 2019 – 2020. […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.