Reprezentanții ULAL Arad, NEMULȚUMIȚI de proiectul de buget! Prea mulți bani pentru ADI Deșeuri, CULTE și SPECTACOLE

Reprezentanții ULAL Arad, NEMULȚUMIȚI de proiectul de buget! Prea mulți bani pentru ADI Deșeuri, CULTE și SPECTACOLE

Conducerea Uniunii Locale a Asociațiilor Locative (ULAL) Arad a făcut mai multe propuneri legate de proiectul  de  buget al Aradului pentru anul în curs.

În primul rând, ULAL Arad a arătat că pot fi diminuate sumele de la unele poziții bugetare și redirecționarea lor în vederea subvenționării gigacaloriei. Propunem ca sumele necesare creșterii cuantumului subvenției să fie luate din alte poziții ale bugetului local, unde folosirea lor în cuantumul propus nu se justifică. Astfel, se pot folosi sume retrase din propunerile pentru acordarea de Cotizația alocată către Asociația pentru Dezvoltare Intracomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor. Observăm pe propria piele și cu plămânii proprii faptul că aceasta Asociație nu a făcut nimic în mod concret pentru a-și justifica existența, astfel ca sumele alocate acesteia prin cotizații și alocări bugetare sunt o risipă de bani publici și atâta tot. De asemenea, se pot aloca sume trebuincioase pentru suplimentarea subvenției la încălzire și prepararea apei calde prin transfer de la pozițiile bugetare referitoare la cultele religioase, cultură și recreere, precum și în ceea ce privește sumele alocate spectacolelor”, arată Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad. Aceasta a indicat în acest sens și excedentul bugetar.

De asemenea, conducerea ULAL Arad s-a arătat nemulțumită de faptul că în buget nu s-au alocat nici o sumă pentru luarea unor măsuri în vederea reducerii factorilor de poluare în municipiul Arad sau pentru consolidarea monumentelor istorice.Ne întristează faptul că se prăvalește orașul peste noi, într-un imens nor de praf”, a spus Dorina Lupșe.

Vezi aici toate Propunerile ULAL Arad cu referire la proiectul de buget pentru anul fiscal 2019 – 2020.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.