Protest pentru Palatul Copiilor. Sindicaliștii din Învățământ sar în ajutorul colegilor lor

Protest pentru Palatul Copiilor. Sindicaliștii din Învățământ sar în ajutorul colegilor lor

Biroul Operativ al Sindicatului Democratic Învățământ Arad trage un semnal de alarmă în legătură cu situația Palatului Copiilor.

Începând din 1 octombrie 2019, ei şi colegii lor de la Palat vor protesta purtând banderole albe, până la rezolvarea problemei privind spațiul în care vor funcționa în anul școlar 2019-2020.

Totul a izbucnit din momentul în care Ministerul Educației Naționale nu a mai alocat banii pentru chirie (încă din luna mai), iar Inspectoratul Școlar Județean Arad le-a pus în vedere să identifice o nouă locație în care să funcționeze până la terminarea lucrărilor la imobilul aflat în construcție și nefinalizat, situat lângă Inspectoratul Școlar, termenul de finalizare a lucrărilor fiind anul 2013.

Colegii noștri și cei aproximativ 2000 de elevi înscriși la această instituție sunt puși în situația de a fi evacuați din clădirea de pe Bulevardul Revoluției în care funcționează în prezent, ceea ce a stârnit nemulțumirea firească a tuturor: elevi, părinți, cadre didactice.
Colegii noștri și părinții elevilor așteaptă o clarificare a acestei situații, o soluție concretă din partea MEN, în folosul beneficiarilor educației. În acest sens, este necesară, în regim de urgență, alocarea de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu al Palatului Copiilor , cât și plata chiriei restante și a chiriei pe viitor până la finalizarea noului sediu”, se arata în comunicatul Sindicatului Democratic din Învățământ.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.