Proteste împotriva GRAȚIERII și MODIFICĂRII Codului Penal. Participarea lui Iohannis, „un gest politicianist ieftin”

Proteste împotriva GRAȚIERII și MODIFICĂRII Codului Penal. Participarea lui Iohannis, „un gest politicianist ieftin”

Aproximativ 15000 de persoane protestează la București și alte câteva mii în mai multe orașe din țară, împotriva proiectului privind grațierea și împotriva modificării Codului Penal.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat, pentru scurt timp, protestatarilor din Piața Universității.

„Am venit în Piața Universității ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept. Așa ceva nu se poate admite”, a spus Klaus Iohannis. „Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi”, a adăugat Klaus Iohannis.

Reputatul jurnalist și scriitor Cristian Tudor Popescu a taxat gestul președintelui Klaus Iohannis. „Nu s-a dus acolo decât pentru a câștiga niște capital politic, niște încredere populară în zona aceasta a opoziției față de PSD. Dânsul poate să facă conferințe de presă la Cotroceni, poate să facă interviuri televizate, în care să își exprime poziția față de aceste ordonanțe (n.r. – privind grațierea și modificarea Codului Penal). Mi se pare corectă această poziție, faptul că a cerut guvernului să renunțe la ordonanțe. Dar, faptul că a venit și s-a frecat de mulțime îmbrăcat în geacă roșie, în seara asta, este un gest politicianist ieftin”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Potrivit unor surse, în spatele organizării acestor proteste – de altfel, cât se poate de justificate! – se află apropiați ai partidelor de opoziție.

Sursa Foto: Digi24/Inquam Photos

  1. unde e bunulsimt 24 ianuarie, 2017, 3:31 pm

    Orlando Toader „un gest politicianist ieftin”… spune ca citezi… sa nu ai probleme mai tarziu!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.