PSD cere administraţiei Falcă să plătească integral salariile angajaţilor de la CET

PSD cere administraţiei Falcă să plătească integral salariile angajaţilor de la CET

PSD Arad reacţionează la o nouă manevră a administraţiei Falcă, despre care afirmă că „încearcă într-un mod mizerabil să nu plătească integral salariile angajaţilor de la CET, deturnând chestiunea în mod eronat şi manipulativ în zona politică”.

„Pe lângă doza imensă de iresponsabilitate şi tupeu, Gheorghe Falcă comite o ilegalitate, în condiţiile în care este obligat să achite în mod integral drepturile salariale ale angajaţilor CET. Minciuna că nu sunt bani nu ţine, pentru că în 31 mai 2016 a fost votată şi emisă o hotărâre de consiliu ce prevede în mod expres aprobarea bugetului de cheltuieli cu salariile pe 2016 pentru angajaţii în cauză”, a declarat Adrian Todor, liderul de grup al consilierilor PSD şi ALDE din CLM.

În acest context, consilierii PSD Arad au solicitat convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a CLM pentru reglementarea şi atribuirea grabnică a drepturilor salariale datorate. „Am făcut-o cu temei legal, în baza legii 215, cea a administraţiei publice locale ce prevede la art 39/aliniatul 2 faptul că: Consiliul local se poate întruni şi în şedinţe extraordinare, la cererea primarului sau a cel puţin unei treimi din numărul membrilor consiliului”, a spus Todor.

„Aceşti oameni trebuie să-şi primească la timp şi integral salariile”

adrian-todor-23-septembrie-2016

„Aşadar toate condiţiile legale sunt întrunite iar administraţia Falcă nu se mai poate ascunde în spatele unei miniciuni învelite fals într-un context politic. Nu este o problemă politică domnule Falcă şi cu atât mai puţin nu trebuie transformată într-o temă electorală prin încercarea de a culpabiliza în mod fals PSD-ul! Aceşti oameni trebuie să-şi primească la timp şi integral salariile iar banii necesari au fost alocaţi la sfârşitul lunii mai prin hotărârea de consiliu la care făceam referire, adică Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SC CET Hidrocarburi pe anul 2016. De aici se vede cât de departe este dispus să meargă şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă, pentru a capitaliza electoral o chestiune administrativă de altfel extrem de clară şi mai grav o face pe spatele unor oameni care lucrează cinstit şi care trebuie remuneraţi integral şi la vreme pentru munca lor. Am promis alături de colegii mei că ne vom face cinstit şi responsabil datoria faţă de arădenii care ne-au trimis pentru a-i reprezenta în Consiliul Local Municipal şi asta facem!“, a afirmat Adrian Todor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.