Puterea VINDECĂTOARE a salcâmului. INCREDIBIL la câte ajută!

Puterea VINDECĂTOARE a salcâmului. INCREDIBIL la câte ajută!

Adevărate medicamente pentru bolnavii cu stări de anxietate, florile și frunzele de salcâm dau rezultate foarte bune în tratamentele pe termen lung.

Pe tot parcursul lunii iunie, putem profita din plin de puterea tămăduitoare a salcâmului. Sub formă de infuzie, ulei esenţial, pulbere sau decoct, leacurile din frunzele şi din florile salcâmului sunt benefice și persoanelor care suferă de dischezie biliară. Pentru eliminarea bilei, fitoterapeuţii recomandă mierea de salcâm, deoarece ajută la eliminarea acesteia. În plus, parfumul florilor de salcâm are un efect liniştitor asupra psihicului.

Infuzia de salcâm mai este bună  în cazul dispepsiilor (disconfort digestiv). Prepararea infuziei de salcâm din 2-3 linguriţe de flori uscate (la umbră) şi 200-300 ml de apă clocotită favorizează digestia.

Se lasă cana acoperită timp de 10 minute. Se beau câte 2-3 căni pe zi, până la dispariţia simptomelor. În tratamentul dischineziei biliare mai este indicată şi mierea de salcâm: câte 2-3 linguri de miere pe zi, timp de 1-2 săptămâni.

O cană cu ceai de salcâm băută seara, înainte de culcare, previne şi combate stările de anxietate. Datorită acţiunii lor calmante, remediile din salcâm reduc tensiunea nervoasă şi relaxează.

Şi băile generale cu flori de salcâm sunt de ajutor dacă sunteți irascibil sau suferiți de stres. Datorită uleiului esenţial pe care îl emană, florile de salcâm au acţiune liniştitoare. Adăugați în apa de baie flori de salcâm şi veți avea un somn odihnitor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.