Radu Mazăre, RECLAMAT la Parchet pentru tunsoarea şi mustaţa à la Hitler. Cum răspunde primarul Constanței!

Radu Mazăre, RECLAMAT la Parchet pentru tunsoarea şi mustaţa à la Hitler. Cum răspunde primarul Constanței!

Primarul Constanței, Radu Mazăre a fost reclamat la Parchetul General pentru felul în care a ales să se tundă şi mustaţa pe care şi-a lăsat-o. Reprezentanții Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA România), cei care au depus reclamația, susțin că noul look al lui Mazăre sugerează o asemănare cu Hitler.

”MCA România consideră gestul primarului Radu Mazăre, cel de a se prezenta public şi în fața judecătorilor cu o înfăţişare (tunsoare, mustaţă) care o copiază pe cea a lui Adolf Hiltler ca fiind scandalos şi provocator”, se arată în comunicatul organizaţiei.

MCA reaminteşte că Radu Mazăre a mai făcut, în trecut, gesturi care puteau fi interpretate drept o preferinţă pentru ideologia nazistă.

„Reamintim că în 2009 Primarul Radu Mazăre a defilat în public în uniformă nazistă. Fapta sa a rămas nesancționată politic şi juridic. Plângerea împotriva lui Radu Mazăre a fost tratată netransparent, eronat şi părtinitor, fapt care a permis ‘recidiva’ domnului Mazăre, care consideră că acesta este modul cel mai adecvat de a se prezenta, ca persoană publică, în faţa cetăţenilor români”, mai spun reprezentanții MCA.

În replică, primarul Constanței a răspuns cu ironii plângerii MCA, el spunând că îşi va lua frizerul la Parchet să dea explicaţii.

„O să mă duc cu frizerul la Parchetul General. Frizerul zice că e o linie clasică din anii ’20 şi aşa îi tunde pe toţi tinerii”, a spus Radu Mazăre, care a rămas „năuc” la auzul acestor acuzaţii.

Foto: cotidianul.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.