VIDEO/ Pentru prima oară, RITUALURILE DE INIȚIERE ALE MAFIEI au fost FILMATE și date publicității de poliția italiană

VIDEO/ Pentru prima oară, RITUALURILE DE INIȚIERE ALE MAFIEI au fost FILMATE și date publicității de poliția italiană

Poliția antimafie din Italia a făcut publică, pentru prima dată, o înregistrare filmată la un ritual de inițiere în cadrul organizației mafiote ‘Ndrangheta.

Aproximativ 40 de persoane suspectate de apartenență la acest grup au fost arestate de autorități, care încearcă să distrugă celulele ‘Ndranghetei din nordul Italiei. Cei arestați au fost reținuți sub suspiciunea de apartenență la structuri mafiote, șantaj și deținere de arme fără a avea licență.Trei grupări din regiunea de la nord de Milano, în provinciile Como și Lecco din Lombardia sunt anchetate în acest moment.

Organizația ‘Ndrangheta, originară din Calabria, a fost interceptată telefonic și înregistrată în secret în cadrul a trei ceremonii ținute în satele din regiunile Como și Lecco.

Imaginile filmate de la depărtare cu o cameră ascunsă, arată pentru întâia oară ce se întâmplă la o astfel de ceremonie. „Salutările sfintei amieze le zic celor devotați”, spune un bărbat către alți trei adunați în jurul său pe o terasă.

Unui nou membru i se cere să jure pe familia sa veche de 7 generații să protejeze onoarea fraților săi mai înțelepți. Seniorul îi dă câteva sfaturi dure. „Dacă greșești, există o pilulă cu cianură. Sau fii sigur că întotdeauna mai lași un glonț în arma ta, pentru tine”, este avertizat noul membru.

Inițiatorul termină cu o ultimă cerere: „Dacă oricine te întreabă de unde ești, trebuie să răspunzi așa: „tatăl meu este soarele, mama mea este luna””.

În timpul întâlnirii, cei prezenți își organizează ierarhia și își atribuie funcții unii altora. Unul dintre cei care au fost primiți în organizație avea 17 ani.

Procurorul antimafie Ilda Boccassini din Milano, care a condus ancheta, spune că înregistrarea arată cum „forța tradiției” ajută ‘Ndrangheta să supraviețuiască.

Se stie despre ‘Ndrangheta că are ritualuri de inițiere și o elită cunoscută drept „Santa”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.