RAZIE printre TAXIMETRIȘTII arădeni! SANCȚIUNI de peste 10.000 de lei. Ce NEREGULI au descoperit polițiștii

RAZIE printre TAXIMETRIȘTII arădeni! SANCȚIUNI de peste 10.000 de lei. Ce NEREGULI au descoperit polițiștii

Polițiștii locali cu atribuții privind circulația rutieră au întreprins, la începutul săptămânii, pe toată raza municipiului Arad, 87 de verificări ale operatorilor care prestează servicii de transport în regim de taxi.

Controalele au vizat abateri privind existența la bord a următoarelor documente: certificatul de atestare a pregătirii profesionale a conducătorului auto, legitimația conducătorului auto, copia buletinului de verificare metrologică a taximetrului, copia contractului cu dispeceratul taxi care îl deservește, ecusonul taximetristului afișat la vedere, lista cu tarifele practicate, afișată la vedere, ecusoanele aplicate pe portieră, certificatul de agreare, informează DGPLA.

Astfel au fost constatate contravenții pentru nerespectarea normelor care reglementează activitatea de transport în regim de taxi. Au fost întocmite amenzi taximetriștilor pentru prestarea serviciilor fără a deține viză valabilă pe certificatul de agreare, dar și pentru nerespectarea prevederilor referitoare la desfășurarea activității de taxi fără a deține atestatul profesional sau viză valabilă pe atestatul profesional. Amenzile au fost aplicate taximetriștilor, pentru neconformarea la prevederile impuse de Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere – actualizată și HCLM 109/2009- pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea de transport în regim de taxi. Au fost aplicate 24 amenzi în valoare de 10.200 lei, spun reprezentanții DGPLA.

Zonele problemă ale orașului în privința taximetriștilor indisciplinați sunt următoarele: Alfa, P-ța Arenei, stația taxi Lebăda, str. Liviu Rebreanu (stația taxi Confecții), str. Locotenent Major Duma, Bld. Revoluției, stația taxi Podgoria, P-ța Avram Iancu, Bld. Stefan Augustin Doinaș.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.