„În România va trăi doar cine are bani să-și plătească serviciile medicale!”. Cine face această declarație și de ce

„În România va trăi doar cine are bani să-și plătească serviciile medicale!”. Cine face această declarație și de ce

Mihai Fifor, senator al PSD Arad, susține că în audierile din Parlament, Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat senin că ordonanța privind spitalele private nu este o privatizare a sănătății, ci o modernizare a legii sănătății în beneficiul pacienților.

Senatorul spune că lucrurile stau însă exact invers, iar efectele privatizării sănătății vor duce la distrugerea sistemului public de sănătate.

„Privatizarea sănătății de către Guvernul PNL înseamnă că în România va trăi doar cine are bani să-și plătească serviciile medicale. În urma adoptării ordonanței respective, va fi mai rău pentru cei care nu-și permit să meargă la o clinică privată și puțin mai bine pentru cei care își permit deja acest lucru. Vor fi mai puține tratamente gratuite la spitalele publice, mai mulți clienți la spitalele private. Este o metodă de lucru pe care am mai văzut-o, pentru că dreapta a mai închis o dată spitalele, în perioada de glorie a PDL, partidul care astăzi se ascunde sub umbrela fostului PNL. Atunci când resursele limitate ale sănătății publice se vor împărți cu privații, spitalele de stat vor avea mai puțini bani și mai puține medicamente și mai puțini angajați. Mai puțini bani alocați sistemului public de sănătate înseamnă mai puține tratamente în spitalele de stat, deci se reduce accesul la sănătate pentru pacienții care nu își permit să meargă la privat! Privilegiați vor fi însă pacienții care își permit și acum să se trateze în clinicile private și care vor plăti ceva mai puțin (dar vor plăti!) pentru tratamente. Clinicile private își vor vedea profiturile crescând, în timp ce românii care nu își vor permite să se trateze într-o clinică privată nu vor avea acces la tratament! Va fi mai ieftin să murim decât să trăim!“, declară Mihai Fifor, senator social-democrat arădean.

  1. CLIENTII PSD UNDE SE TRATEAZA?

    Raspunde
  2. Până si cei cu cancer trebuie sa dea spagă sa fie băgati in seamă.
    De „zarzavaturi” sîntem sătui.
    La noi nu funcționează nici un sistem. Degeaba dai la un medic un salariu de 15000 lei el tot va lua șpagă.
    L-am ironizat pe Brucan cu privire la 20 ani dar vedem că avem nevoie de min. 100 de ani.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.