Zeci de migranţi, între care şi un bebeluş de 10 luni, depistaţi în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa

Zeci de migranţi, între care şi un bebeluş de 10 luni, depistaţi în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat la Nădlac şi Turnu 24 de migranţi care încercau să treacă ilegal graniţa. Între aceştia se aflau mai mulţi copii, cel mai mic având doar 10 luni.

Miercuri după-masa, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat şaisprezece cetăţeni din Siria, Irak, Turcia şi Egipt, ascunşi într-un camion cu piese auto

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese auto, cu destinaţia Franţa. Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak, Turcia și Egipt, grupul fiind format din 12 bărbați, o femeie și trei minori. La cercetări s-a stabilit ca adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, iar minorii între 1 și 12 ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini descoperiți ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, optsprezece cetăţeni străini, bărbaţi, femei şi copii, care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Siria, Iran şi Irak, cincisprezece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 ani şi trei minori între 10 luni şi 17 ani. Una dintre persoane, o femeie în vârstă de 29 de ani, a acuzat o stare de rău, fapt pentru care a fost chemat un echipaj medical, nefiind necesară transportarea acesteia la o unitate spitalicească. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.