Reacţie NERVOASĂ a primarului Gheorghe Falcă: Cere DEMISIA şefilor IPJ Arad!

Reacţie NERVOASĂ a primarului Gheorghe Falcă: Cere DEMISIA şefilor IPJ Arad!

Primăria Municipiului Arad informează că a demarat, sâmbătă, 11 octombrie 2014, „o acțiune de punere în legalitate a afișajului publicitar de pe domeniul public, respectiv îndepărtarea bannerelor amplasate ilegal pe arterele magistrale de circulație și curățirea afișajului stradal ilegal”.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, acțiunea s-a defășurat împreună cu Poliția Locală Arad, în conformitate cu Legea 370/2004 republicată și Regulamentul privind publicitatea și afișajul stradal stabilit de HCLM nr.186/2006, lucrările fiind executate de operatorii serviciilor de salubritate și iluminat public SC ELBA SA și SC POLARIS M HOLDING SA.

„Referitor la această acțiune, aducem la cunoștiința opiniei publice faptul că în seara de sâmbătă persoane care se deplasau cu vehicule având însemnele electorale ale PSD și inscripționate cu portretul candidatului Victor Ponta au încercat în mai multe rânduri să împiedice acțiunea municipalității, agresând echipajele de lucru, adresând injurii oficialilor Primăriei și provocând incidente care au tulburat ordinea publică”, se arată în comunicatul Primăriei.

„Primarul Municipiului Arad apreciază că se impune informarea opiniei publice cu privire la faptul reprobabil că, în intervenția lor destul de întârziată, organele poliției naționale au fost preocupate cu precădere de legitimarea și chestionarea oficialilor Primăriei și a lucrătorilor municipalității aflați în exercițiul funcțiunii, nu de identificarea și sancționarea persoanelor turbulente din «commando-ul» de campanie electorală al PSD, care au fost tratate cu exces de politețe. Precizăm și faptul că din acest grup a făcut parte chiar purtătorul de cuvânt al Prefectului județului Arad”, se mai arată în comunicat.

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, anunță că va susține luni, 13 octombrie 2014, o conferință de presă pentru a cere public demisia conducerii Inspectoratului Județean al Poliției și a adjunctului șefului Poliției Municipiului Arad, care a coordonat personal pe teren intervenția echipajelor de ordine publică.

„Modul în care a intervenit poliția statală arată că se ocupă de protejarea ilegalităților PSD, în timp ce comunitatea noastră trebuie să plătească din fonduri proprii patrule de pază și ordine în parcuri. Îi informăm pe aceasta cale pe politiștii închinați PSD-ului că Aradul nu este un maidan unde cineva, sub protecția lor, poate să facă murdărie. Îi asigur pe cetățenii Aradului că luni seara echipele Primăriei vor continua acțiunile cu sprijinul Poliției Locale și fac un apel la arădeni să vină să susțină curățirea orașului de bannerele ilegale și de toate afișele lipite pe stâlpi, indiferent de culoarea lor”, a precizat Gheorghe Falcă.

  1. taranu asta ca Aradul e mosia lui. Mori ma odata si tu si nasu tau sa ne scapam de voi

    Raspunde
  2. reactie nervoasa a primarului Falca e pleonasm. el nu are decat asemenea reactii

    Raspunde
  3. PSD-ul asta inghite tot: de la politie, la prefectura, la inspectorat scolar samd. De ar inghiti si niste cacat!!! Ce mah, nu va ajunge promovarea lu’ Tata Ponta pe la tv??? Tre’ sa ne impanziti orasul cu mizeriile voastre electorale???? Marsh PSD!!!

    Raspunde
  4. Nervos, nervos Falca asta…dar macar nu se lasa calcat in picioare de toate gunoaiele.

    Raspunde
  5. Nah mah legea:

    Art.13.(1) Instalarea diferitelor structuri publicitare este interzisa:
    a) pe imobile declarate monument istoric;
    b) în zonele de protectie instituite în jurul monumentelor istorice;
    c) pe B-dul Revolutiei si pe magistralele de intrare în oras, cu exceptia prevazuta la art.21
    alin.(2);
    d) în parcuri;
    e) pe arborii plantati în interiorul municipiului;
    f) pe stâlpii ornamentali ai retelei de iluminat public;
    g) în zonele cu regim special de paza si supraveghere;
    h) pe cladiri cu destinatia de institutie publica;
    i) pe gardurile cimitirelor si lacasurilor de cult;
    j) pe pasajele rutiere

    Raspunde
    • Si este respectata legea?
      Nuuuuuuuuuuuu!
      Cum nu este respectata nici vis-a-vis de parcarea de pe str.Padurii in fiecare duminica!
      Politia si statul nu au nevoie de bani!
      Masinile stau parcate pe benzile de circulatie si nu vezi un politist in zona!
      Doamne fereste sa stai in Gai,acolo circula tirurile cu o viteza ametitoare…politistii lipsesc cu desavarsire!.
      Doamne fereste sa circuli cu 60 km/h,atunci iei amenda 100%.Daca circuli intre 80-100km/h este ok.Nimeni nu-ti face nimic,mai ales daca ai o „masina tare”…atunci esti salutat de politisti,daca din greseala sunt prin zona.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.