Stefan Hell va primi „Medalia de aur Vasile Goldiş” şi a fost propus pentru a deveni membru al Academiei de Științe Medicale din România

Stefan Hell va primi „Medalia de aur Vasile Goldiş” şi a fost propus pentru a deveni membru al Academiei de Științe Medicale din România

Senatul Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) din Arad a hotărât să-i acorde laureatului Premiului Nobel pentru Chimie 2014, Stefan W. Hell, „Medalia de aur Vasile Goldiș”, a anunțat duminică prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG, citat de Agerpres.

Astfel, prof. univ. dr. Aurel Ardelean și prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG Arad, i-au transmis printr-o scrisoare de felicitare lui Stefan W. Hell, Doctoris Honoris Causa al acestei universități din 2012, invitația de a vizita instituția de învățământ superior, ocazie cu care, într-un cadru festiv, îi va fi înmânată „Medalia de aur Vasile Goldiș”.

Potrivit sursei citate, conducerea universității îi aduce la cunoștință faptul că, în semn de înaltă prețuire pentru activitatea sa științifică, Institutul de Științe ale Vieții din cadrul UVVG a înaintat propunerea de primire a sa în Academia de Științe Medicale din România, în calitate de Membru de Onoare.

Premiul Nobel pentru Chimie 2014 a fost împărțit de Eric Betzig, Stefan W. Hell și William E. Moerner pentru „dezvoltarea microscopiei fluorescente”, conform anunțului făcut la Stockholm de Staffan Normark, secretar permanent al Academiei Regale de Științe din Suedia.

Stefan W. Hell este cetățean german de origine română, născut în 1962, la Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.