Recrutare pentru rezerviștii voluntari în Ministerul Apărării Naţionale

Recrutare pentru rezerviștii voluntari în Ministerul Apărării Naţionale

Ministerul Apărării Naționale derulează, până la data de 23 august 2019, o campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din 20 de judeţe din ţară.

Rezerviştii voluntari reprezintă personalul selecţionat pe bază de voluntariat, care consimte, pe bază de contract individual pe durată determinată , să încadreze funcţii în statele de organizare ale structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.
Rezerviştii voluntari sunt cetăţeni români, bărbaţi şi femei, cu domiciliul în România, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru recrutare şi selecţie.

Rezerviştii voluntari provin din:
a) rezervişti;
b) cetăţeni care nu au îndeplinit serviciul militar activ, dar care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar;

La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală și unitatea militară/centrul de instruire în care se va executa programul de instruire iniţială, în cazul candidaţilor proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către arme/servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini.

Pentru judeţul Arad sunt disponibile 21 de locuri (gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari) iar înscrierile se fac la sediul Centrului militar judeţean Arad, cu sediul în municipiul Arad, str.Lucian Blaga nr.4, telefon 0257 281693, 0257 281694.

Programul de lucru cu publicul zilnic este 08.30-16.30 iar miercuri 08.30-18.30.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.