Reinventeaza-te: 7 idei simpatice ca să îţi faci viaţa mai frumoasă

Reinventeaza-te: 7 idei simpatice ca să îţi faci viaţa mai frumoasă

Ce înseamnă o viaţă mai frumoasă? Poate mai mult echilibru, mai multă linişte, mai puţină teamă, mai multă iubire? Vestea minunată este că avem în mâinile noastre abilităţile ce ne ajută să ne îndulcim viaţa, trebuie doar să le descoperim şi să le folosim.

De foarte multe ori, stresul, grijile, micile sau mările lipsuri, pierderile, umbresc părţile frumoase şi pozitive ale vieţii de zi cu zi. De aceea, este important să îţi găseşti echilibrul în orice faci, astfel încât să poţi trăi în armonie indiferent de situaţie.

Dacă vrei să trăieşti mai frumos şi mai armonios, iată 7 idei simpatice care-ţi vin în ajutor:

Spune mai des „Mulţumesc”

Recunoştinţa este unul dintre cele mai frumoase sentimente şi merită să îl experimentezi cât mai des. Dacă vrei să trăieşti frumos, spune mai des “mulţumesc”, nu numai celor din jur, ci şi ţie. Mulţumeşte pentru toate lucrurile pe care le iubeşti în viaţa ta, de la dimineţile de vară şi până la oportunităţile deosebite.

Pune binele în faţă

Uneori, gândurile negative devin un automatism. Cu toţii ne temem de eşec, de despărţiri şi de o mulţime de alte lucruri ce pot merge prost. Dacă obişnuieşti să pui răul în faţă, schimba macazul. În loc să te întrebi “Dar dacă ceva rău se va întâmpla?”, intreba-te “Dar dacă totul va merge minunat?”. Poţi face astfel de exerciţii chiar şi mecanic. În timp, vei transforma gândurile pozitive într-un automatism.

Fă o faptă bună

Pentru o viaţă frumoasă şi împlinită este important să împarţi lucruri frumoase cu toţi cei din jur. Este bine să contribui la bunăstarea comunităţii din care faci parte, în orice fel poţi. Orice faptă bună, cât de mică, contează. Fă voluntariat, donează pentru cauzele pe care le susţii sau ajută-i pe cei apropiaţi atunci când au nevoie.

De asemenea, poţi să le faci cadouri celor dragi sau chiar celor nevoiaşi, fără să aştepţi o ocazie specială. Un cadou poate însenina ziua cuiva, mai ales când alegi un lucru de care are nevoie sau pe care şi-l doreşte mult.

Bucură-te de mişcare, oricum ar fi ea

Mişcarea este foarte benefică pentru întregul organism. Aceasta te ajută să îţi îmbunătăţeşti atât sănătatea fizică, cât şi cea psihică. Dacă vrei o doză de optimism şi stare de bine în viaţa ta, fă cât mai multă mişcare, de orice fel. Plimbă-te, mergi cu bicicletă, la sală sau la înot, joacă tenis sau aleargă în parc.

Oferă-ţi o recompensă sau un cadou

Fiecare obiectiv îndeplinit are în spate muncă, ambiţia, determinarea şi motivaţia ta. De aceea, merită să îţi celebrezi succesele, fie ele mici, fie ele mari. Oferă-ţi mai des recompense sau cadouri, chiar şi atunci când termini un proiect sau înveţi un lucru nou. Poate fi vorba despre o vacanţă, o haină nouă, o prăjitură sau orice altceva îţi aduce zâmbetul pe buze.

Visează cu ochii deschişi

Ca să te bucuri de o viaţă fericită, nu uita să visezi. Din când în când, acorda-ţi timp ca să visezi cu ochii deschişi şi să vizualizezi lucrurile pe care ţi le doreşti. Nu numai că te ajută să te relaxezi, dar este şi o idee bună ca să îţi setezi mai clar obiectivele.

Ia o pauză de la social media

Social media are o mulţime de avantaje, însă este bine să o foloseşti cu măsură. Deseori, tot ceea ce vezi pe social media te poate face să crezi că nu ai o viaţă suficient de împlinită că a celor din jur. Cum social media nu reflectă mereu realitate, este bine să iei pauze cât mai dese şi să rămâi ancorat/a în viaţa reală. Bucură-te de activităţi frumoase, care te fac să laşi telefonul deoparte, precum ieşirile cu prietenii, sportul sau vacanţele. Ca să trăieşti mai frumos, începe cu lucrurile mici: spune “mulţumesc” mai des, visează cu ochii deschişi şi oferă-ţi recompense atunci când ai o reuşită, fie ea mică, fie ea mare. Mai apoi, nu uita să iei o pauză de la social media şi să te bucuri mai mult de activităţi precum mişcarea, voluntariatul sau hobbyurile.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.