Reprezentanții companiei Schweighofer Holzindustrie îl invită pe deputatul arădean să le viziteze fabricile

Reprezentanții companiei Schweighofer Holzindustrie îl invită pe deputatul arădean să le viziteze fabricile

În urma declarației de presă susținută în plenul Camerei Deputaților și care viza direct compania, reprezentanții Schweighofer Holzindustrie îl invită pe deputatul arădean să le viziteze fabricile.

Reprezentanții Schweighofer Holzindustrie îi răspund deputatului Todor care astăzi a susţinut o declaraţie de presă, în plenul Camerei Deputaţilor, prin care denunţa „practicile neortodoxe ale companiei Schweighofer Holzindustrie:

„Holzindustrie Schweighofer răspunde declarației de presă facute astăzi de deputatul social-democrat arădean Adrian Todor, invitându-l să viziteze fabricile companiei și să descopere planul de acțiune pentru o industrie sustenabilă pe care l-a implementat în România. Profităm de această ocazie să reafirmăm angajamentul asumat de Holzindustrie Schweighofer împotriva fenomenului tăierilor ilegale în România. Holzindustrie Schweighofer este singura companie din România care s-a angajat, în mod voluntar, să nu accepte livrări din parcurile naționale, deși legislația permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale acestora. Holzindustrie Schweighofer a implementat un plan de acțiune cuprinzător pentru a participa activ la combaterea fenomenul tăierilor ilegale din România și, pe această cale, ne exprimăm încă o dată întreaga disponibilitate de a coopera cu autoritățile române în acest sens. Respectarea legislației românești și europene, o politică de afaceri etică și solidă, precum și transparența și deschiderea spre dialog cu părțile interesate sunt valori fundamentale pe care Holzindustrie Schweighofer și le asumă”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de compania Schweighofer Holzindustrie.

„Compania a implementat măsuri importante în acest sens, care depășesc cerințele legale în vigoare. Astfel, Holzindustrie Schweighofer își reiterează angajamentul asumat nu numai printr-un sistem complex de control al achizițiilor de masă lemnoasă, ci și prin sisteme ultra-moderne de monitorizare a trasabilității transporturilor de buștean (Timflow). Fiecare dintre camioanele care transportă bușteni către fabricile de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer este echipat cu un dispozitiv GPS care permite înregistrarea cu precizie a rutei parcurse, de la locul de încărcare, până la poarta fabricilor, unde toate informațiile sunt verificate. Pentru a asigura o transparență maximă,  informațiile referitoare la fiecare transport sunt publice pe www.timflow.com. Utilizatorii înregistrați pot vedea datele GPS și fotografiile transporturilor ajunse la destinație. De asemenea, pot solicita avizul de însoțire și documentele de proveniență. Utilizatorii pot raporta nereguli sau suspiciuni despre anumite transporturi către experții de conformitate ai Holzindustrie Schweighofer, care analizează și comunică imediat autorităților eventualele nereguli. Ca o consecință a angajamentului asumat de a lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale de lemn, Holzindustrie Schweighofer se află într-un dialog constructiv permanent cu ONG-urile de profil. Una dintre măsurile planului de acțiune pentru o industrie sustenabilă a prelucrării lemnului în România este dialogul structurat cu ONG-ul de mediu Agent Green. Obiectivul principal al acestei acțiuni este protejarea pădurilor virgine și cvasi-virgine din România, moment în care Holzindustrie Schweighofer a dispus re-evaluarea suprafețelor împădurite deținute de companie. Grupul Schweighofer a încredințat această evaluare unor experți de renume, recomandați de către organizația de mediu non-guvernamentală Agent Green. Holzindustrie Schweighofer nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră și este o companie responsabilă, dedicată atât businessului sustenabil cât și celor aproape 3.000 de angajați pe care îi are în România”, se mai precizează în comunicat.

Foto arhivă: Rol ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.