Revanşa PROFESORILOR UMILIŢI de elevi: Se doreşte învestirea personalului didactic de predare cu exercițiul autorității publice

Revanşa PROFESORILOR UMILIŢI de elevi: Se doreşte învestirea personalului didactic de predare cu exercițiul autorității publice

Sindicatului Democratic Învățământ (SDI) Arad consideră benefică și salutară implicarea autorităților publice din România pentru reconsiderarea statutului cadrelor didactice, focalizarea atenției din partea acestora pe îmbunătățirea condițiilor de muncă și creșterea prestigiului social al acestei categorii socio-profesionale.

Biroul Operativ al SDI Arad a trimis parlamentarilor de Arad un proiect de lege privind învestirea personalului didactic de predare cu exercițiul autorității publice, solicitându-le un punct de vedere și, de asemenea, să voteze acest demers legislativ inițiat de Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Inițiativa Federației Sindicatelor Libere din Învățământ s-a concretizat într-un proiect de lege care vine să întărească prevederile din Legea educației naționale nr.1/2011, lege care consacră caracterul de serviciu de interes public învățământului. Statutul personalului didactic din învățământul preuniversitar, parte a Legii educației, stipulează dreptul la securitate al personalului didactic pe tot parcursul desfășurării activităților didactice.

„Acest demers legislativ își propune să consolideze autoritatea cadrului didactic, având în vedere faptul că în ultimii ani a scăzut tot mai mult respectul acordat corpului profesoral din partea elevilor și părinților sau din partea reprezentanților legali ai acestora. Internetul și mass-media sunt pline de tot felul de articole și filme care prezintă situații umilitoare sau acte de agresiune fizică și/sau verbală la care a fost supus personalul didactic. Prin urmare, în aceste condiții, este necesară protecția juridică a cadrelor didactice și normalizarea condițiilor de lucru. Pentru un învățământ de calitate trebuie să ne axăm pe instaurarea unui climat de respect reciproc între corpul profesoral și beneficiarii educației, pe asumarea actului instructiv-educativ și pe realizarea scopului comun urmărit: formarea tinerilor calificați pentru o permanentă dinamică a schimbării. Transformarea sistemului de învățământ presupune un efort concertat din partea tuturor factorilor implicați, cu concursul implicit al întregii societăți, avându-se în vedere și consolidarea autorității cadrului didactic, creșterea considerației și recunoașterii sociale a profesiei didactice”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Democratic Învățământ (SDI) Arad.

  1. dar dascalii astia nu vor sa-si propuna chiar niciodata sa faca si scoala, ca scoala aradeana este sub orice critica si asta nu din cauza unor cazuri izolate de agresiune impotriva cadrelor didactice.
    In scoala se invata materii absolut inutile si nu se invata mai nimic util pentru viata ulterioara a elevului. Se scot pe banda rulanta idioti irecuperabili care stiu matematica teoretica, de o inutilitate totala, si care nu stiu sa se lege la sireturi.
    Predarea se face dupa metodologia mostenita de pe vremea comunistilor cu ignorarea completa a faptului ca suntem in anul 2016 si ca avem acces la o tehnilogie care nu exista pe vremuri.
    Nici o scoala din Arad nu are un catalog electronic si eventual o aplicatie unde parintii sa-si poata monitoriza copii si rezultatele lor (de rahatul dealtfel daca ne uitam la rezultatele simularlor).
    In plan eduicational nimeni nu se mai raporteaza de vreo valoare oarecare si sunt peste tot si tot timpul cazuri de tratamente privilegiate.
    Nici o testare pe parcursul anului scolar nici scrisa si nici orala nu este edificatoare pentru nivelul de cunostiinte al elevilor.
    Rezultatele slabe ale elevilor sunt exclusiv vina lor si a parintilor lor, cadrele didactice find toate: zane, fete mari, Albe-Ca-Zapada etc.
    Curriculum este supraincarcat astfel ca predarea nu se poate face decat in galop si la nivel superficial. Avem cel mai mare nivel de semi-analfabetism din UE, si poate din lume.
    Odata cu ratarea invatamantului se rateaza si viitorul intregii tari atat social cat si economic. Impostura si manevrele de culise practicate de inspectoratele scolare genereaza schimbarea cadrelor cu altele mai incompetente, mai dezinteresate, mai proaste.
    Clasa politica este la un nivel atat de jos datorita inculturii care-i caracterizeaza si mai ales datorita lipsei de caracter incat nu mai are nici un prestigiu (nici un mod integru si competent nu se poate nici macar gandi sa se coboare la nivel de deputat sau senator sau chiar mai jenant sa devina un jenant consilier local). In acest context in care liderii sunt de rahat, profesorii ce sa se mai planga. Mai se fac profesori doar proaste de la tara impinse din spate de mamici cu poale care vor sa-si vada odraslele domni, adica politaiul satului (un spagar burtos, betiv intrat in combinatii cu taietorii ilegali de lemne), popa din sat (un alt spagar de nunti, botezuri si inmormantari) si invatatorul.
    …. dragii mei dascali, cu cateva exceptii, tot mai putine, sunteti o adunatura de penibili lingai de parinti cu dare de mana, fara valori, fara rincipii, fara pasiune, fara bani, aroganti cu cei mai nevoiasi, abuzivi (este un abuz de o gravitate maxima sa neindreptatesti un copil pentru ca nu-ti place de el si nu-ti place de el fiindca nu are bani de atentii sau functii care sa te impresioneze – de fapt niste lingai prea usor impresionabili).
    Pe langa toate astea mai sunteti si prosti findca puneti botul la cei mai tupeisti si incompetenti dintre voi, adica la liderii de sindicat, cu povesti din astea care nu sunt altceva decat gargara electorala in perioada electorala.

    Raspunde
  2. Se vede ca esti TOMBERON ca nu stii sa scrii fiinca ( incerc si eu sa scriu ca tine cu cati i vrea muschii mei). Deci vezi ultimul aliniat ca acolo-i baiul ”findca” pui botul incultule !

    Raspunde
    • mai sunt si alte greseli ca n-am avut chef sa recitesc ce-am scris, ca ma doare la basca daca se strecoara greseli de ortografie …. pe care ori nu la-i vazut ori esti prea prost sa le poti remarca.
      Ideea este insa ca te simti afectat de articol, ca te-ai identificat ca dascal impostor si te-ai simtit, incultule si lingaule, obligat sa te manifesti … asa cum stii tu, ca tot prostu, cu invective si fara argumente.
      Militianule de scoala, penibilule si jenantule, si nu in ultimul rand ratatule. Da un ratat care nu-i bun de nimic. Daca n-ar fi scolile astea prost gestionate de statul asta corupt si infect tu ai fi lustragiu de adidasi!

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.