REVOLTA asistentelor medicale: Ce le REPROȘEAZĂ medicilor

REVOLTA asistentelor medicale: Ce le REPROȘEAZĂ medicilor

O asistentă medicală din Arad a dat glas nemulțumirilor din sistemul de sănătate.

Într-o postare făcută pe Facebook, Angela Iencsi a reprodus o discuție mai aprinsă avută cu un medic arădean.

Dar, ceea ce este mai grav, postarea relevă faptul că asistentele sunt, uneori, exploatate de medici, ajungând să facă lucruri care nu sunt incluse în fișa postului.

Iată mai jos postarea Angelei Ienci, salutară în primul rând pentru curajul de a da în vileag lucruri din interiorul unui sistem care, deși poartă numele, generic, de sănătate, este bolnav până în măduva oaselor.

https://www.facebook.com/ienci.angela/posts/2387205807974596?comment_id=2388598104502033&reply_comment_id=2395079943853849&notif_id=1535397760672123&notif_t=mentions_comment

 

  1. nimic nou sub soare. asa este de cand lumea. daca faceau si ele facultate dadeau si ele ordine. asa trebuie sa execute

    Raspunde
  2. Se poarta peste tot unde exista medici si asistente, asemenea comportamente nu tin de scoala facuta, nu tin de titlul de medic si de cel de asistenta ci tin de CEI SAPTE ANI DE ACASA ai fiecaruia.In cei 25 de ani de cariera de asistenta medicala am lucrat si cu medici exceptionali de la care am invatat enorm si carora le voi ruga de sanatate cat timp voi trai si voi fi intreaga la minte dar si cu exemplare comparabile cu „doamna” din postarea colegei…Respect draga mea colega pentru verticalitatea de care dai dovada in aceasta postare

    Raspunde
  3. Felicitari acestei asistente care r0euseste sa se opuna unui comportament total neadecvat din partea medicului. Din pacate are dreptate . Exista in randul medicilor oameni de exceptie care formeaza impreuna cu asistentele o echipa medicala care lucreaza in folosul pacientilor si care stiu sa respecte munca si pana la urma statutul asistentei medicale . Ii vedeti mereu draguti si oricand gata sa dea explicatii medicale familiilor pacientilor . Pentru ei tot respectul si stima. Din pacate mai exista inca o categorie care nu-si mai incape in piele de atata mandrie, care trateaza pe toata lumea de sus crezand ca ei sunt D-zeu pe pamant si ca ideal este ca ei sa dea ordine nu indicatii iar corpul asistentelor medicale sa execute orice fara sa se opuna. Daca se poate ca asistentele sa le faca treaba, sau mai bine zis o parte din treaba lor este ideal (tot ce inseamna completari de acte medicale , etc) . Si pe acestia din urma ii recunoasteti pe holurile spitalului, sunt cei ingamfati care nu au niciodata timp sa dea explicatii familiilor. Este timpul ca lucrurile sa intre in normalitate , sa ne respectam unii pe ceilalti !

    Raspunde
  4. Fisele de post pentru asistente sunt facute de echipa manageriala incompetenta :MACAVEI GABRIELA & MIRANDOLINA PRISCA!
    Esta foarte adevarat ! asistentele sunt in subordinea medicilor nu in relatie de colaborare cum ar fi normal si legal, conform studiilor detinute.
    Sa se modifice fisele de post i toata lumea sa-si respecte atributiile.

    Raspunde
  5. Isi permit medicii asemenea comportament pentru ca le permitem! Daca ne-am indeplini doar atributiile pe care le avem din pregatirea de baza si nu le-am face treaba medicilor, am fi aparate de orice fel de culpa si nu ne-am depasi competentele profesionale, stand cu „sabia deasupra capului”! Cati dintre noi nu am primit indicatii prin telefon fara sa fie scrise in FOCG! Daca se intampla ceva, cine era vinovat?! Asistenta pentru ca si-a depasit competentele! De asta suntem mereu „Acarul Paun”, din excel de zel si pentru a fi pe placul medicului! Dar invers?

    Raspunde
  6. FELICITĂRI…. BOLNAVILOR CARE ÎNCĂ MAI TRĂIESC și încă mai au curajul să apeleze la „spitale“ românești cu așa „ASISTENTE“ și cu așa „MEDICI“, asta nu zice nimeni?! Și despre multele cadouri – în natură BIO ori în bani DE LA… pacienți, NU SE PLÂNGE NIMENI? Păi nu suntem noi PENIBILI!
    …Și nici un bolnav nu se plânge… PUBLIC de cum se „vorbește“ cu el, chiar de față cu aparținătorii, că după… De ce oare? Poate pentru că se tem să nu fie TRATAȚI mai… RĂU de cum sunt deja… „tratați“?
    Când citesc textele lor mă apucă durerea de stomac: chiar îmi pare rău că au dispărut „vindecătoarele“ de pe la sate. Serios. Mai PENIBIL de-atât nu se poate. Apoi, SINDICATELE lor atât de agresive sunt numai ca să se lupte cu… Guvernul pentru mărirea salariilor și sporirea drepturilor suplimentare? Atât?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.