Roată panoramică de 30 de metri la Târgul de Crăciun, mutat într-o altă locație. Când începe și cât ține

Roată panoramică de 30 de metri la Târgul de Crăciun, mutat într-o altă locație. Când începe și cât ține

Târgul de Crăciun din Arad, ediția 2023, își va deschide porțile în 30 noiembrie 2023 și va putea fi vizitat până în 7 ianuarie 2024, a anunțat primarul Călin Bibarț într-o conferință de presă.

Anul acesta locația aleasă de organizatori, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură, este Piața Avram Iancu cu extindere pe strada Mețianu. Startul pregătirilor pentru amenajarea acestuia a fost dat deja, organizatorii dorind să fie siguri că pentru weekend-ul prelungit prilejuit de Ziua Națională a României, în oraș va fi creată deja o atmosferă unică, specifică celor mai așteptate sărbători din an.

Potrivit municipalității, anul acesta, la Târgul de Crăciun și-au anunțat participarea 49 de comercianți, majoritatea din municipiul și județul Arad.

„La târg se vor comercializa preparate culinare diverse, vin fiert, dulciuri, cadouri, jucării, produse hand-made, decorațiuni, produse artizanale. Noutatea ediției din acest an este roata panoramică, cu o înălțime de 30 de metri, ce urmează să fie amplasată în spatele Teatrului Clasic. Zona dedicată celor mici va fi pe strada Mețianu, unde va fi amenajată îndrăgita Căsuță a lui Moș Crăciun. Aici se vor organiza diverse activități creative pentru micuții care vor veni la târg”, a declarat Călin Bibarț.

Latura artistică a Târgului de Crăciun va fi asigurată cu sprijinul elevilor Colegiului de Artă Sabin Drăgoi, ai Școlii Populare de Artă, ai Palatului Copiilor și ai Colegiului Csiky Gergely. Și-au anunțat, de asemenea, participarea mai multe grădinițe din municipiu, grupuri vocal instrumentale ale bisericilor de toate confesiunile, dar și artiști și muzicieni din Arad. În serile de vineri, sâmbătă și duminică, pe scena amplasată în Piața Avram Iancu vor avea loc concerte de colinde și cântece de iarnă.

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 11 și 23.

De remarcat, că bugetul total estimat pentru organizarea Târgului de Crăciun este de 330.000 de lei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.