România, ACUZATĂ în PRESA RUSĂ, că-i aprovizionează cu arme pe TERORIȘTI. Află care este reacţia MAE!

România, ACUZATĂ în PRESA RUSĂ, că-i aprovizionează cu arme pe TERORIȘTI. Află care este reacţia MAE!

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a venit, miercuri, cu lămuriri cu privire la informaţiile apărute în presa rusă, potrivit cărora gruparea islamistă Statul Islamic ar fi fost aprovizionată cu tancuri româneşti în anul 2013.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru Controlul Exporturilor, ca autoritate naţională de control al exporturilor de produse militare, nu a primit spre examinare şi, implicit, nu a eliberat nicio licenţă de export de tancuri, către nicio destinaţie, în perioada 2012 – 2014”, a transmis MAE.

Reprezentanţii ministerului resping informaţiile „prin care, citându-se surse anonime, se face referire la ipotetice livrări către forţele extremiste ale grupării Statul Islamic de ‘tancuri şi arme de foc’ produse în România”.

Reacția MAE a fost una vehementă și a venit la scurt timp după ce un oficial rus a declarat, sub protecţia anonimatului, pentru agenţia RIA Novosti, că extremiştii islamişti din Irak ar fi primit arme de la serviciile secrete occidentale, armele fiind luate din ţări est-europene, printre care şi România. Potrivit oficialului rus ar fi vorba de transportoare blindate, tunuri, lansatoare de rachete şi muniţie cumpărate din Bulgaria, sisteme de artilerie din Croaţia, tancuri şi arme din România şi vehicule de luptă din Ucraina.

„Serviciile secrete occidentale sunt responsabile pentru că au ales intermediari de încredere din ţări occidentale pentru transferuri de bani, transportarea şi livrarea unor ‘provizii’ mortale în Orientul Mijlociu. De la începutul lui 2013, aparatura militară şi armamentul au fost cumpărate din Bulgaria, Croaţia, România şi Ucraina”, a declarat oficialul militar.

Foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.