România, catalogată drept STATUL ISLAMIC al Uniunii Europene

România, catalogată drept STATUL ISLAMIC al Uniunii Europene

Arpad Gyorgy-Mozes (foto), liderul Societăţii pentru Ţinutul Secuiesc, a declarat, marți, că România este Statul Islamic al Uniunii Europene.

Liderul maghiar a precizat că secuilor din România li s-a interzis dreptul la libera exprimare, denunțând, totodată, o încercare din partea autorităţilor române de a distruge moştenirea arhitectonică a secuilor.

„România este Statul Islamic al Uniunii Europene în secolul XXI”, a spus Arpad Gyorgy-Mozes.

El a apreciat că autorităţile române „decapitează” săptămânal drepturile la libera întrunire, de exprimare şi la „identitate naţională” a maghiarilor din România.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul mitingului de comemorare a execuţiei unor martiri secui la 10 martie 1854. Aproximativ 500 de persoane au participat la manifestația organizată în Piaţa Eroilor din Budapesta. Aceștia au adoptat o petiţie prin care îi cer premierului Victor Ponta să demareze negocieri cu privire la statutul Ţinutului Secuiesc.

Participanţii la miting au protestat, totodată, faţă de interdicţia impusă de primarul din Târgu Mureş de a organiza un eveniment similar în oraşul românesc, relatează MTI.

Foto: propeller.hu

  1. islamisti sunt ei ca se vede din poza ca au steag cu semiluna ca turcii

    Raspunde
  2. multi cretini pe la vecini

    Raspunde
  3. De ce sunt Romanii islamisti pentru ca nu ii lasa pe unguri sa maraie, ca toti stim ce se intampla cand se intalnesc secuii: vrem autonomie. Pai daca nu le convine duca-se in Ungaria, ca nu i-a invitat nimeni in Ardeal, ci au fost dusi cu forta de regii maghiari.
    Si in primul rand jihadistii au dat atac la redactia franceza din cauza ca s-au luat de Mohamed si Allah. Noi nu ne-am luat de unguri ca sunt catolici.
    Ce treaba avem noi cu martirii lor. Au fost la manifestatie la Budapesta, nu le-a ajuns. I-a mai termine cu zarva asta, ca sunt cetateni romani si ar trebui sa respecte steagul tarii in care sunt nu sa arboreze steaguri unguresti si secuiesti, ca nu au tara separata.
    A vazut cineva pe turcii din Germania facand gesturi precum secuii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.