România SE ÎNCHIDE! Școlile doar ONLINE, angajații la telemuncă, magazinele deschise doar până la ora 21. Circulația, RESTRICȚIONATĂ pe timp de noapte

România SE ÎNCHIDE! Școlile doar ONLINE, angajații la telemuncă, magazinele deschise doar până la ora 21. Circulația, RESTRICȚIONATĂ pe timp de noapte

Președintele Klaus Iohannis a prezidat joi ședința de Guvern a anunțat noile măsuri pe care le va lua statul în lupta cu pandemia de coronavirus.

„Am avut azi aproape 10 mii de cazuri noi și mulți, prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile de până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii obligatoriu peste tot în țară. Iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să circule cu încărcătură mult mai mică. Noi dorim să controlăm extinderea pandemiei, dar să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale. Ne dorim să continue activitățile economice, nu dorim să închidem economia. Vrem măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare. Și vrem ca românii să continue viața în condiții cât mai aproape de normal”, a spus șeful statului, citate de Realitatea.net.

Măsurile, impuse începând de luni

„Măsurile prezentate de domnul președinte trebuie transpuse în Hotărâre de Guvern privind starea de alertă. Solicit să fie pregătite propunerile de modificare care trebuie să treacă prin CNSU și să fie adoptate de Guvern. Aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni. E bine ca să fie cunoscute înainte de a intra în vigoare. Solicit tuturor conducătorilor de instituții fermitate și mobilizare maximă în aplicarea acestora”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Sursa: Realitatea.net

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.