România sub zăpadă: Gheaţă pe şosele. Trenurile şi avioanele au ÎNTÂRZIERI

România sub zăpadă: Gheaţă pe şosele. Trenurile şi avioanele au ÎNTÂRZIERI

Circulaţia rutieră, cea feroviară şi cea aeriană sunt îngreunate, marţi, în mai multe regiuni ale ţării, din cauza vremii. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori şi viscol valabil în 27 de judeţe şi în Capitală până la ora 22:00.

Cele mai afectate sunt drumurile naţionale din judeţele Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Caraş-Severin, Harghita, Covasna, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Traficul rutier este îngreunat pe DN7 Milcoiu (Vâlcea) – limita cu judeţul Sibiu, DN65C Ciocaltei – Horezu (Vâlcea), DN64 Drăgăşani – Băile Olăneşti (Vâlcea), DN67 Pietrari – Budeşti (Vâlcea), DN56 Craiova – Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) – limita cu judeţul Argeş, DN67 C Novaci – Rânca (judeţul Gorj), DN66 A în zona Valea Cernei (Caraş-Severin), DN12 C în zona Lacu Roşu (Harghita), DN13 B Praid – Joseni (Harghita), DN13 E Zagon – Barcani (Covasna), DN15 în zona Topliţa (Harghita), DN21 şi DN23 în judeţul Brăila, DN2A, DN2C, DN21 şi DN21A în judeţul Ialomiţa, DN22A și DN22F în judeţul Tulcea.

În acest moment, nu sunt drumuri naţionale sau segmente de autostradă cu circulaţia întreruptă din cauza zăpezii şi a poleiului.

Și circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă pe raza judeţelor afectate de codul galben de ninsoare, personalul feroviar intervenind pentru curăţarea liniilor şi a macazurilor în staţiile aflate pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova şi Galaţi, unde s-a depus strat de zăpadă.

La această oră nu sunt linii de cale ferată închise, dar li se recomandă călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

Totodată, Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti informează că mai multe aeronave au avut, marţi, întârzieri la decolare cuprinse între 45 – 60 de minute, din cauza efectuării operaţiunilor de degivrare.

Însă, nicio cursă aeriană nu a fost anulată, pe cele două aeroporturi din Capitala, Henri Coandă şi Băneasa, traficul desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Bacău, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Vrancea, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara, Cluj și Capitala se află sub cod galben de ninsori şi vânt până marți la ora 22.00.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.