Românii sunt CEI MAI SUPLI europeni

Românii sunt CEI MAI SUPLI europeni

Rata de obezitate în rândul populației urmează să crească în aproape toate ţările din Europa până în anul 2030, potrivit rezultatelor unui studiu publicat de Science Daily. Vestea bună este că țara noastră are cel mai mic procent preconizat de supraponderali, atât în rândul bărbaţilor, cât şi al femeilor, pentru următorii ani.

Previziunile variază, în cazul obezităţii în rândul bărbaţilor, de la 10 % în România, până la 58 % în Irlanda, în timp ce în rândul femeilor procentul variază de la 10 %, în România, până la 47 %, tot în Irlanda.

Alte ţări cu procent ridicat în previziunile privind obezitatea în rândul bărbaţilor, până în anii 2030, sunt Grecia (40 %), Cehia (38 %) şi Marea Britanie (35 %).

În ceea ce priveşte bărbaţii cu probleme de greutate, incluzându-i, pe lângă obezi, şi pe cei supraponderali, Irlanda ocupă primul loc. Aici 90 % din populaţia de sex masculin urmează să aibă probleme cu excesul de greutate, până în anul 2030.

Irlanda este urmată de Cehia, Spania, Polonia (80 %) şi Marea Britanie (75 %). Cel mai mic nivel al bărbaţilor cu probleme de greutate se va înregistra în Belgia (44 %) şi Olanda (47 %).

Cele mai mari probleme din cauza excesului de greutate până în anul 2030 îl vor avea femeile din Irlanda (84 %).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.