Românul suspectat de EBOLA are MALARIE. La ce PERICOLE s-au expus cei care au fost pe plaja din Vama Veche?!

Românul suspectat de EBOLA are MALARIE. La ce PERICOLE s-au expus cei care au fost pe plaja din Vama Veche?!

Bărbatul din Ploieşti suspectat iniţial de infectare cu virusul EBOLA, după întoarcerea din Nigeria, are MALARIE şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”, a anunţat, luni, managerul Institutului „Matei Balş”, dr. Adrian Streinu-Cercel.

Diagnosticul acestuia a fost confirmat în urma testelor de laborator.

Managerul Institutului Matei Balș a anunţat, duminică seara, că „în procent de 99 la sută” se infirmă posibilitatea ca bărbatul de 51 de ani din Ploieşti să fie infectat cu virusul EBOLA.

„Ne îndepărtăm cu peste 90 la sută, spre 99 la sută, de etimologia virusului EBOLA, dar rămân alte infecţii posibile. (…) Pacientul este conştient”, a precizat medicul.

Românul a făcut în Nigeria strict muncă de birou şi nu a putut intra în contact cu secreţii care să fi provocat EBOLA. Managerul de la „Matei Balş” a dat asigurări că pacientul nu este contagios în perioada de incubaţie a virusului cu care ar fi infectat.Nu există niciun fel de risc pentru cei cu care pacientul a intrat în contact (…) Simptomele pacientului au apărut în noapte de 9 spre 10 august”, a adăugat Streinu-Cercel.

Bărbatul care era suspectat de EBOLA are 51 de ani, este din Ploieşti şi s-a întors din Nigeria la 25 iulie. După ce s-a întors din Nigeria, românul și-a petrecut concediul la Vama Veche.

Foto: agentia.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.