Iohannis: „Voi avea în spatele meu pe toţi cei care nu vor să trăiască într-o Românie feudală, a baronilor”

Iohannis: „Voi avea în spatele meu pe toţi cei care nu vor să trăiască într-o Românie feudală, a baronilor”

Klaus Iohannis este candidatul Alianţei Creştin Liberale (PNL – PDL) la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

PNL şi PDL s-au reunit, luni, în şedinţă, pentru a-şi desemna candidatul comun la alegerile prezidenţiale. În urma cercetărilor sociologice comandate separat de cele două partide, liderul PNL Klaus Iohannis l-a învins pe democrat-liberalul Cătălin Predoiu şi a fost nominalizat candidatul Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale. „Sunt foarte determinat să câştig această bătălie”, a spus Iohannis.

„Este timpul să dăm o perspectivă naţiunii, un nou model de ţară. Candidatura mea arată maturizarea societăţii româneşti. Viziunea mea e a unei Românii cu adevărat occidentale”, a mai spus Iohannis.

În opinia sa, preşedintele trebuie să fie ferm în faţa exceselor politicienilor. Totodată, liderul PNL a declarat că îşi propune să facă „mai puţin spectacol”.

„Preşedintele trebuie să fie el însuşi un model de onestitate, echilibru, bună-credinţă, comportament. Vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie şi mai multă seriozitate în exercitarea funcţiei prezidenţiale!”, a explicat preşedintele PNL.

„Le propun românilor un deceniu de prospetitate şi stat de drept. Cred că e nevoie şi de mai mult respect între noi. Nu mă veţi auzi adresându-mă premierului altfel decât «domnule»”, a adăugat liderul liberal.

„Sunt două zone în care, ca preşedinte, voi garanta parcursul de până acum: politica externă şi independenţa justiţiei şi funcţionarea corectă a acesteia”, a mai precizat Iohannis.

Referindu-se la cursa pentru Cotroceni, acesta a afirmat: „Sunt foarte determinat să câştig această bătălie. Voi avea în spatele meu pe toţi cei care nu vor să trăiască într-o Românie feudală, a baronilor, dezbinată de scandaluri şi măcinată de corupţie”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.