S-a demonstrat! Zilele sunt TOT MAI SCURTE. Timpul TRECE, acum, MAI REPEDE decât în ​​orice moment din ultimii 50 de ani

S-a demonstrat! Zilele sunt TOT MAI SCURTE. Timpul TRECE, acum, MAI REPEDE decât în ​​orice moment din ultimii 50 de ani

Ceea ce simțim deja cu toții s-a demonstrat științific: Timpul trece mai repede acum decât în ​​orice moment din ultima jumătate de secol, potrivit unor înregistrări ale oamenilor de știință.

Conform Daily Mail, rotația Pământului este mai rapidă decât în ​​mod obișnuit și, ca urmare, durata unei zile este în prezent tot mai mai scurtă.

Constatarea a fost făcută cu ajutorul ceasurilor atomice, care efectuează înregistrări ale lungimii zilei încă din anii 60. S-a constatat, astfel, că în 19 iulie 2020, ziua a fost mai scurtă cu 1,4602 milisecunde. Înainte de 2020, cea mai scurtă zi a fost înregistrată în 2005, dar această scurtare a zilelor a fost înregistrată 28 de ori în ultimele 12 luni.

În medie, zilele trec acum cu 0,5 secunde mai repede.

„Este cu siguranță corect că Pământul se învârte mai repede acum decât oricând în ultimii 50 de ani”, a declarat cercetătorul Peter Whibberley, de la Laboratorul Național de Fizică din Marea Britanie, citat de The Telegraph.

Surse: Daily Mail / The Telegraph

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.