S-a terminat cu „PRIVILEGIILE” angajaților Primăriei și ai altor instituții la parcări! Eticheta pusă în parbriz NU îi scutește de PLATĂ

S-a terminat cu „PRIVILEGIILE” angajaților Primăriei și ai altor instituții la parcări! Eticheta pusă în parbriz NU îi scutește de PLATĂ

Aradul este un oraș mic sufocat de mașini, iar lipsa locurilor suficiente de parcare este una din marile probleme. Pe lângă acest lucru, unii angajați ai diferitelor instituții își pun o etichetă în parbriz care atestă instituția la care lucrează și lasă mașinile cu orele în parcările din centru, uneori fără să plătească.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, anunță că se iau măsuri pentru ca să descurajeze acest obicei. Edilul atrage atenția că nu există două categorii de beneficiari în oraș, cei de la instituții și restul, ci că toată lumea trebuie să plătească tichetul de parcare și nu este permis să ocupe jumătate de zi un loc.

Celor care nu se vor conforma li se vor ridica mașinile.

„În ultima perioadă am început să facem puțină presiune privind locurile de parcare. Acestea, mai ales cele din centrul municipiului, trebuie să fie la dispoziția arădenilor, a cetățenilor care relaționează cu diverse instituții, fie că e Primăria, Finanțele, universități, etc. După un studiu am constatat că o mașină ocupă 5-6 ore pe zi minim un loc de parcare. Acest lucru înseamnă că sunt folosite de cine nu trebuie. În special de angajați sau de mașinile de serviciu, un lucru total nelalocul lui. În parcările din zona centrală trebuie să fie cetățeanul care vine, parchează 30 de minute, o oră maxim, cât are de relaționat cu instituția, după care îl eliberează și vine altcineva. Nu să blocheze o mașină a unei persoane care lucrează acolo cu orele locul. Asta se întâmplă din cauză că nu au fost suficient de reglementate unele lucruri sau n-am fost noi suficient de vigilenți”, a declarat Bibarț în timpul rondului de seară.

Edilul spune că după ce s-au ridicat zeci de mașini, arădenii au început în număr tot mai mare să plătească parcarea, ajungând chiar la peste 2.500 de SMS-uri pe zi, de la 1.400.

„Îmi pare rău că nu înțeleg unii din funcționarii de la diverse instituții, deoarece le-am sesizat și îi rog și pe arădeni să ne sesizeze când văd tot felul de etichete pe care le pun pe bord cu instituția la care lucrează sau de la care aparține mașina, ca și cum ar exista două categorii de beneficiari în oraș. Nu e corect și nu e normal. Vom continua astfel de acțiuni. Tot ce nu e parcat corespunzător se ridică, tot ce nu e plătit se ridică”, conchide primarul.

Funcționarii Primăriei au ca alternativă locuri de parcare special amenajate, pe strada Aviator Georgescu.

  1. Asa,…sa vina sa se parcheze in curtile oamenilor, alaturate Primariei. Ca asa le e obiceiul. Nesimtiti.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.