S-A MĂRITAT în ÎNCHISOARE cu unul dintre avocaţii săi

S-A MĂRITAT în ÎNCHISOARE cu unul dintre avocaţii săi

Judecătoarea Anemary Antonela Costache, arestată de peste un an pentru corupţie, s-a căsătorit în postul Paştelui cu unul dintre avocaţii săi.

Judecătoarea, în vârstă de 42 de ani, este închisă la Penitenciarul de femei Târgșor, fiind acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă. După ce a ajuns în spatele gratiilor, soţul ei a divorţat, iar fetiţa de 12 ani a rămas singură, doar cu bunica.

George Cristea, unul dintre avocaţii săi, a cerut-o de soţie înainte de Paște, iar fosta judecătoare a acceptat, ceremonia fiind oficiată chiar în postul Paștelui de primarul localităţii. Martori au fost doi ofiţeri de penitenciar, naşii, precum şi o rudă a judecătoarei. Fetiţa sa nu a putut participa la eveniment deoarece este minoră şi nu are acces într-o închisoare.

Antonela Costache riscă peste 10 ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată de către instanţă, la finalul procesului.

Ea a fost arestată preventiv alături de o altă judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, Viorica Dinu. Potrivit DNA, judecătoarea Viorica Dinu este acuzată de patru infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită, iar Antonela Costache de complicitate la trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă.

DNA susţine că, în luna ianuarie 2013, grefierul Sorin Vasilescu de la Tribunalul Bucureşti a primit 5.000 de euro de la avocaţii Ileana Raducan şi Costel Petre, pentru a manipula sistemul informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât dosarul privind eliberarea din arest a omului de afaceri Dinel Nuțu Staicu să fie repartizat la un complet din care făceau parte şi cele două judecătoare.

De asemenea, Sorin Vasilescu, în baza unei înţelegeri cu Antonela Costache, a pretins de la Ileana Răducan suma de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru ei, iar 100.000 de euro pentru cealaltă judecătoare, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului.

Totodată, pentru a-i determina pe judecători să dispună punerea în libertate a fratelui său, Dinel Staicu, i-a remis avocatului Costel Petre suma de 60.000 euro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.